Quantcast
Channel: Ditte Ingemann – The Food Club
Viewing all 354 articles
Browse latest View live

Konkurrence – Protect the balls

$
0
0

Meatballs

I denne uge deltager jeg i et event på Avenue Hotel, nemlig ‘MOVEMBER // Protect the balls’ fredagsbar – FREDAG D. 14/11 fra 17.00-24.00 med DJ, mini pop up shop, streetfood, donuts, koncert og meget mere. Tilmeld dig her: https://www.facebook.com/events/1509134732669709/
Du bestemmer selv, om du vil betale indgang – og hvor meget – alt vil gå til Movember.

Der bydes på udendørs lounge med olietønder og lækker streetfood med blandt andet min ret, der hylder ‘the balls’ (se ovenstående billede). Få special edition Movember do-Nuts fra The Donut Shop serveret af drengene selv, og få mulighed for at købe limited edition Movember posters i en mini pop up shop med de populære kunstnere My Buemann, I LOVE MY TYPE og Morten Løfberg # Kunst. My og Morten sidder og laver originale posters under eventet.

Ginger beer fra Fever-Tree, lakridskugler fra “Lakrids by Johan Bülow”, chips fra Burts Potato Chips og billige Nørrebro Bryghus øl til de hurtige. Gode bar priser hele aftenen. Kl. 19.00 – 19.40 spiller den cool artist SHERPA kendt med blandt andet ‘Animal’.

Jeg håber at se en masse af jer, og jeg har fået muligheden for at udlodde en lille præmie, hvor én af jer kan vinde 2 x af min streetfood dish + 2 x cocktails med lakrids fra Johan Bülow. Hvis du gerne vil være med i lodtrækningen, og naturligvis har mulighed for at komme forbi Avenue Hotel på fredag, så smid en kommentar i kommentarfeltet, og så trækker jeg en vinder torsdag morgen kl. 9 og giver vinderen direkte besked.

10420241_10152523592633865_8688347472436815864_n

The post Konkurrence – Protect the balls appeared first on The Food Club.


Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel

$
0
0

Sugarfree chocolate cake

I mandags bagte jeg denne kage…. og det er nok den bedste “chokolade”kage jeg nogensinde har bagt – den smagte FANTASTISK. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men med lidt ændringer, og der går altså ikke længe før jeg bager den igen. Jeg lagde et billede på Instagram og lovede at dele opskriften, så derfor kommer opskriften både i en dansk og engelsk version. 

Jeg spiste et stykke af kagen, mens den stadig var en smule lun, og der var den altså næsten allerbedst. Men efter en nat i køleskabet bliver konsistensen rigtig lækker og mere fast, men jeg synes “chokolade” smagen forsvinder en lille bitte smule – dog smager den stadig skønt, så det er kun en lille bagatel :-)

Glutenfree cake

“Chokoladekage” med kakaoskum, ca. 6 pers.

10 bløde, friske dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe eller frisk appelsinjuice
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Pynt:
Kokosflødeskum
Hasselnødder

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter – den må ikke få for meget, så tjek undervejs. Lad kagen køle af inden den toppes med kokosflødeskum.

Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt 1 spsk kakao og evt. en smule stevia, for at gøre den sød. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen, drys med hasselnødder, og sæt evt. kagen på køl eller spis den med det samme.

The best chocolate cake

{ ENGLISH VERSION }

Okay, here’s my recipe for the best chocolate cake ever – it’s really good, and it’s made without any added sugar, flour and dairy.

“Chocolate” cake with whipped coconut cream, serves 6:

10 soft, fresh dates, pitted
1 ripe banana
3 eggs
4 tbsp soft coconut oil
50 ml strong coffee or fresh orange juice
1 tsp pure vanilla
50 grams of dark cocoa powder
1 tsp baking powder
65 grams of almond flour

Put the dates in a strong blender or food processor, blend them until they have the consistency of puree. Add banana, eggs, coconut oil and coffee, and blend again. Add vanilla, cocoa, baking powder and almond flour and stir everything together with a spoon.

Pour the batter into a cake pan (18 cm) and bake the cake in the oven at 175 degrees celcius for about 30-35 minutes – try to stick a toothpick in the centre of the cake, when nothing sticks on it the cake is ready – let the cake cool down.

If you want to top your cake with whipped coconut cream you should buy a can of good quality coconut milk – full fat (I use organic), and place it in the fridge overnight. The thick/solid coconut cream should have separated to the top, while the coconut water is on the bottom. Scoop out the solid coconut cream into a large bowl. Whip the cream with a hand mixer for about 1-2 minutes and add 1 tbsp of cocoa powder and add a little stevia (or other sweetener).

You can read more about whipped coconut cream – I found a great tutorial right here.

The post Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel appeared first on The Food Club.

Meatballs Asian Style

$
0
0

Asian meatballs

I fredags deltog jeg i et event på Avenue Hotel; ‘MOVEMBER // Protect the balls’ fredagsbar – jeg serverede disse lækre kødboller med kålsalat, og nu vil jeg selvfølgelig dele opskriften med jer.

Kødboller asian style med kålsalat, 4 pers.:

Salat:
¼ rødkål
½ spidskål
1 bdt koriander
1 rød chili
5 stængler forårsløg

Dressing:
saft fra 1 lime
1-2 spsk soja
1-2 spsk neutral olie

Kålen skæres i tynde strimler og blandes med hakket koriander, chili og forårsløg – dressingen vendes godt rundt i salaten.

Kødboller, ca. 16 stk:
500 g Hakket kalv/flæsk
2 fed hvidløg, finthakket
2 tsk fiskesauce
1-2 tsk chilisauce
1 bdt koriander, hakket
2 spsk soja
15 g frisk ingefær, revet

Pynt: sesamfrø

Ingredienserne til farsen røres godt sammen, og farsen formes til små kødboller, som steges gyldne i en smule olie. Inden servering drysses de med sesamfrø og evt. en smule mere soja.

Retten kan suppleres med en karrysauce og fx. blomkålsris.

Meatballs

The post Meatballs Asian Style appeared first on The Food Club.

Konkurrence – Big Burger Book

$
0
0

book

Jeg har tidligere fortalt om denne fantastiske bog om burgere – jeg har nu været så heldig at få lov til at udlodde tre eksemplarer af Hellmann’s Big Burger Book til tre af jer. Bogen er fyldt med lækre burger-opskrifter og rigtig god inspiration til at lave den perfekte burger. Mit bidrag til bogen er små bønnebomber, som virkelig er gode :-) opskriften på dem kan I finde lige her.

Jeg er stor fan af burgere, og der er flere af bogens opskrifter, som jeg glæder mig til at teste bl.a Mexi-Gringo burger, The Timmster, Fred’s SpiceBomb og Triple Cheeseburger á la LCHF – der er virkelig burgere for enhver smag og til enhver lejlighed. Big Burger Book kan købes få, udvalgte steder, men du har som sagt mulighed for at vinde et eksemplar lige her.

Hvis du vil være med i kapløbet, så skal du blot skrive en kommentar i kommentarfeltet og fortælle mig, hvad du synes den optimale burger består af. Jeg finder tre vindere på onsdag d. 26. november kl. 18 – vinderne får direkte besked på mail. (trækker vilkårligt lod)

Ha’ en skøn weekend – måske der står burger på menuen?

the-food-club

The post Konkurrence – Big Burger Book appeared first on The Food Club.

Guide til London

$
0
0

london-1

Jeg tilbragte for nylig 5 dage i London med min mand og mine bedste venner, og det var sådan en fed og sjov tur. Faktisk den bedste tur jeg har har til London, så derfor har jeg samlet nogle af mine tips i bunden af dette indlæg. London byder jo på så mange spændende spisesteder, caféer, barer og ikke mindst markeder, og jeg er absolut ingen London-ekspert, men måske kan mine anbefalinger bruges næste gang du befinder dig i London.

Vi valgte at tage en dag til Brighton, som ligger en time med tog syd for London – altså helt ned til kysten, hvilket også betyder, at det er en badeby, og om sommeren fungerer som turistmål. Det kan på det varmeste anbefales at tage en dag eller to til Brighton – sikke en hyggelig by. I Brighton spiste vi på en ny restaurant, Silo, som jeg bliver nødt til at omtale og rose, da den er bygget op om et fantastisk koncept, nemlig zero waste. Restauranten er designet til ikke at producere affald, og genbruge alle spiselige rester ved hjælp af deres store kompostmaskine, som også har en plads inde i restauranten. Det er tænkt ned i de mindste detajler og alt er fuldstændig gennemført…. og så er maden FANTASTISK.

london-3

London

london-12

london-11

london-4

london-2

london-13

london-14

london-9

london-8

london-10

london-6

london-5

Silo

 

Borough Market: Dette marked er et must, hvis man er i London og er til madmarkeder. Borough Market er stort og der findes alverdens lækkerier, caféer, specialiteter, bagværk og god kaffe.

Maltby Street Market: Dette var mit første besøg på Maltby Street Market, men bestemt ikke mit sidste. Markedet er en lang smal gade med små mad-boder, og det ene er mere lækkert end det andet, så det kan være utrolig svært at vælge. Maltby Street Market er perfekt til frokost.

Pho: Efter en lang og kold dag endte vi tilfældigt på Pho, som viste sig at være glimrende vietnamesisk mad. Jeg fik den bedste grønne mango salat, som jeg stadig drømmer om. Pho kan bestemt anbefales, enten til frokost eller aftensmad.

LabOrganic: Lille juicebar i Covent Garden – i den dyre ende, men de har et godt udvalg af grønne juice og smoothies.

Wahaca: Jeg elsker mexi food og jeg elsker Wahaca. Jeg har besøgt to forskellige Wahaca’s, men de findes rundt om i London. Der er en dejlig afslappet stemning, gode drinks og rigtig dejlig mad. Derudover har Wahaca fokus på bæredygtighed, som naturligvis spiller ind når jeg vælger restauranter.

Jamie’s Italian: Ja, jeg er altså stor fan af Jamie – indrømmet! Vi endte på Jamie’s Italian ved et tilfælde og jeg må altså indrømme, at vi havde en hyggelig aften og maden var også i top. Der er rigtig mange muligheder for spise sundt og bæredygtigt på Jamie’s restauranter.

herman ze german: Hvis du er til hot dogs, så kan dette sted anbefales – de har mange spændende ting på menuen – gode pølser… og en “no carbs menu” – what’s not to like :-)

Tap Coffee: Rigtig god kaffe og rigtig hyggeligt sted!

Silo: Hvis du kommer til Brighton, så kan jeg anbefale Silo – virkelig et fedt sted med den bedste mad og et zero waste koncept. Douglas McMaster, som står bag Silo, er en utrolig dygtig kok, som kan trylle de bedste retter frem. Jeg vil anbefale at besøge Silo, både for madens skyld, men også for at opleve en restaurant som producerer zero waste.

The post Guide til London appeared first on The Food Club.

Hjemmelavede (hippie) træstammer

$
0
0

træstammer

I morgen er det 1. søndag i advent – jeg kan slet ikke forstå hvordan tiden bare flyver afsted. Men nu bevæger vi os altså ind i december og før vi får set os om er det jul. December betyder også hygge, god mad og lækker konfekt. Jeg er egentlig ikke den store fan af konfekt, men til gengæld er jeg stor fan af træstammer – faktisk er det nok en af mine yndlingskager. Jeg må dog indrømme, at det nok er et par år siden jeg sidst har smagt en “rigtig” træstamme, men har nu lavet mine egne, som kommer meget tæt på the real deal – de smager SÅ godt!

Af en eller anden årsag, så er træstammer blevet populære og pludselig dukker de op alle vegne og frister mig, så derfor besluttede jeg mig for at lave min egen variant, som er uden tilsat sukker, men i stedet sødet med dadler. Mine træstammer er stadig syndige, men sundere end den traditionelle kage. De ser også en anelse anderledes ud – faktisk ligner de nok mest en form for hippie-træstamme, da jeg selv har lavet min egen grove variant af marcipan.

Lækre træstammer

Hjemmelavede træstammer, ca. 8 stk.

Marcipan:
100 g mandler
3 medjool dadler

Dadel/rom-fyld:
125 g medjool dadler uden sten
30 g hasselnødder
15-20 g god, mørk kakao
ca. 2 tsk god rom eller romessens – smag til undervejs

Andet:
ca. 35-40 g mørk chokolade, 85%

Start med at lave marcipan – kom mandlerne i en foodprocessor, og blend dem til groft mel. Tilsæt tre dadler uden sten, og blend igen indtil massen er homogen. Ønsker du en fuldstændig fin marcipan, så blend i længere tid – som det fremgår på billederne valgte jeg en rimelig grov struktur i min marcipan. Stil marcipanen på køl i ca. 20 minutter. (marcipanen kan også rulles til kugler, evt. tilsat smag fx. citron/appelsinskal, lakrids, mint, og overtrækkes med chokolade, og bruges som konfekt)

Kom alle ingredienserne til fyldet i en foodprocessor, og blend indtil massen er helt samlet og nødderne er blendet fint – smag massen til. Form fyldet til små pølser (alt efter hvilken størrelse du ønsker) – du kan også lave en stor træstamme, overtrække med marcipan og skære den ud i konfektskiver.

Rul marcipanen tyndt ud – det er nemmest at gøre mellem et stykke bagepapir. Lav én træstamme ad gangen – læg en pølse på et stykke udrullet marcipan og rul forsigtigt marcipanen rundt om. Skær enderne pænt til og gentag processen indtil al marcipanen er brugt op.

Smelt chokoladen og dyp enderne i chokolade – stil træstammerne i køleskabet, og servér dem helst direkte fra køl.

The post Hjemmelavede (hippie) træstammer appeared first on The Food Club.

Nemme hverdagsretter

$
0
0

Efterårstærte

Som jeg tidligere har omtalt her på bloggen, så udvikler og fotograferer jeg indimellem nemme hverdagsretter for det norske magasin “Glad i mat” – jeg har netop lavet 10 nemme opskrifter på vinter-hverdagsmad, og vil derfor dele tre af opskrifterne med jer. Resten af opskrifterne kan I hoppe herover og finde (på norsk).

meatballs

Oksekødboller i krydret tomatsauce, 4 pers.:

500 g hakket oksekød
salt og peber
2 tsk stødt oregano
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk grov sennep

olivenolie til stegning

Tomatsauce:
2 rødløg
4 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 røde peberfrugter
2 dåser hakkede tomater
2 tsk stødt chili
1 tsk oregano
salt og peber

Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano, rosmarin og sennep. Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne i olivenolie på en varm pande.Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande i olivenolie. Skær peberfrugterne ud i strimler og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, chili, oregano, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min. Kom kødbollerne over i tomatsaucen, og smag det til.

Server med frisk oregano eller basilikum, groft brød/pasta og masser af revet parmesan på toppen.

Tip: Hvis du ikke er til stærk mad, så undlad at tilsætte chili til tomatsauce. Tilsæt i stedet en smule sød, stødt paprika.

Salat med blåbær

Grov salat med spelt og blåbær, 4 pers.:

2,5 dl perlespelt
4-5 spsk mandler
100 g rucola
100 g friske blåbær

Dressing:
2 spsk olivenolie
1 tsk flydende honning
50-65 g feta
saft fra ½ citron
salt og peber

Skyl speltkernerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter – de må gerne have en smule bid. Rist mandlerne på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen og hak dem groft. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte og lad den køle og dryppe af. Skyl rucola og blåbær, og vend det sammen med den afkølede perlespelt.

Pisk olivenolie og honning sammen, og smuldr feta deri. Rør citronsaft, salt og peber i dressingen, og fordel den over salaten. Drys med hakkede mandler, og smag salaten til.

Tip: Du kan sagtens bruge couscous eller perlebyg til salaten i stedet for spelt.

Tærte med svampe

Tærte med svampe og timian, 3-4 pers.:

4 plader butterdej, let optøede
1 sammenpisket æg

Fyld:
100 g revet ost, gerne en lagret/stærk ost
4 spsk creme fraiche
2 æg

300 g svampe, fx kantareller, champignoner, østershatte
2 rødløg
1 spsk smør
frisk timian

Start med at rulle to plader butterdej ud på et meldrysset bord – læg pladerne så enderne overlapper hinanden og rul ikke dejen for tyndt ud. Buk kanterne en smule op hele vejen rundt, og læg butterdejen på en bageplade, beklædt med bagepapir. Gentag med de to sidste plade butterdej, så der ialt bliver to tærter. Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag tærtebundene ved 200 grader, varmluft, i ca. 10 minutter.

Rør revet ost, creme fraiche og æg sammen i en skål – krydr med salt og peber. Skær svampene ud i mindre stykker og hak løg groft. Svits det på en varm pande i smør indtil det bliver blødt og let gyldent. Krydr med frisk timian, sort peber og salt.

Hvis tærtebundene er hævet i midten, så pres dem lidt ned, så der bliver plads til fyldet. Hæld ægge-/osteblandingen i bundene og fordel svampeblandingen ovenpå, og bag tærterne igen i ca. 8-10 minutter, eller indtil fyldet har sat sig og tærterne er gyldne og sprøde. Server gerne en grøn, sprød salat til tærterne.

Tip: Tærten smager også rigtig godt kold næste dag, så du kan sagtens lave en større portion.

The post Nemme hverdagsretter appeared first on The Food Club.

Vil du se min smukke kogebog?

$
0
0

Low Carb

I torsdags fik jeg besked fra min redaktør hos Gyldendal, at nu var min nye kogebog “Low Carb fra The Food Club” endelig kommet fra tryk – I kan tro, at jeg hoppede på min cykel med det samme, og kørte alt hvad jeg kunne for at få fingrene i min nye kogebog. Jeg har været så spændt på at se bogen, og det lyder nok en smule overdrevet, men det var et stort og fantastisk øjeblik endelig at se mit store stykke arbejde som en trykt bog. Jeg er simpelthen SÅ stolt og glad over denne bog, og jeg kan slet ikke vente med at dele den med jer. Min bog udkommer jo først d. 27. december, men kan sagtens forudbestilles allerede nu hos Saxo, endda med en god rabat.

Ditte Ingemann

I får en smagsprøve fra bogen her, og jeg håber I kan lide den – billeder og opskrifter er jo lavet af mig selv, mens det smukke layout er kreeret af Kristine Lindbjerg, som også har været med på mine andre bøger.

Hvis jeg skal sætte nogle ord på min nye bog “Low Carb fra The Food Club”, så er det en uhøjtidelig sundhedsbog, som sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet spise masser af grøntsager, gode fedtstoffer og proteiner. Det vigtige for mig har været at skrive en bog fyldt med rigtig mad, som først og fremmeste er velsmagende, nemt og sundt.

Jeg vender tilbage med mere info og smagsprøver fra bogen når den udkommer, men indtil da, så håber jeg du har fået lyst til at bestille den, hvilket du kan gøre lige her.

Low carb bog

Kogebog

Kogebog - Low Carb

The post Vil du se min smukke kogebog? appeared first on The Food Club.


Blender-event hos Aarstiderne

$
0
0

Blender-bog

På fredag d. 12. december drager jeg op til Aarstiderne i Humlebæk, for at blende og juice sammen med Søren Ejlersen og Co., og I er alle inviteret. Få inspiration til et sundt nyt år med juice/blend event på Krogerup Avlsgaard – i universet af flydende planter gemmer der sig unikke smagsoplevelser og en utrolig god fornemmelse i kroppen.

Søren og jeg giver inspiration til et smagfuldt og sundt nyt år med et blend/juice-event i gårdbutikken på Krogerup Avlsgaard, så kom til Humlebæk fredag d. 12. december fra kl. 13.00-18.00 og smag på alverdens safter, smoothies og juicer, og få et godt tilbud på en juicemaskine, en blender og en bog.

Der vil blive juicet og blendet amok i gårdbutikken på Krogerup, så du kan blive inspireret til at komme med ombord. Vi giver gode råd indenfor dette felt og svarer gerne på spørgsmål.
Søren har gedigen erfaring i, hvordan man laver smagsfulde safter, juicer, smoothies i en slowjuicer og en blender. Han har desuden skrevet bogen SAFTER, som indeholder kapitler med inspiration i hele dette felt. Du kan også se ugens JuiceSelvKasser samt øvrige kasser i gårdbutikken, og gårdbutikken bugner i øvrigt af alverdens gode sager til juletiden og hverdagskøkkenet.

Jeg håber rigtig meget at se en masse af jer, og du kan tilmelde jer eventet på Facebook.

Smoothies

 

The post Blender-event hos Aarstiderne appeared first on The Food Club.

Festkage!

$
0
0

Pink kage

Jeg er blevet stillet en udfordring, nemlig at kreere en festbombe af en kage til magasinet Isabellas. Jeg konkurrerer med tre dygtige madbloggere om at lave den bedste festkage/dessert. Jeg vil naturligvis gerne vinde konkurrencen, og har rigtig meget brug for din stemme, så jeg håber du har lyst til at hjælpe mig. Alt hvad du skal gøre er at stemme på min kage, og det kan du gøre lige her – TUSIND TAK for hjælpen.

Min dessert er en pink regnbuekage med mørk chokolade- og kirsebærcreme. Opskriften kan du finde lige her.

Regnbuekage

The post Festkage! appeared first on The Food Club.

Mandel-kokos-kager

$
0
0

cupcakes

Disse dejlige mandelkager skulle have haft en plads i min nye kogebog, men pga. pladsmangel i bogen blev de taget ud, så derfor deler jeg opskriften med jer her. Kagerne smager helt fantastisk, og kan jo bruges som det søde indslag i løbet af juledagene. Kagerne kan piftes op med forskellige krydderier eller fx. tilsætte nogle bær til dejen. 

Dette bliver nok mit sidste blogindlæg inden jul, så derfor vil jeg ønske jer alle en glædelig jul. Jeg vender tilbage mellem jul og nytår, hvor jeg vil fortælle mere om min nye bog og ønske jer alle et godt nytår. I januar kommer bloggen til at stå i sundhedens tegn, og jeg vil dele ud af opskrifter, tips, gode råd og fortælle om, hvordan jeg prøver at holde mig sund :-) Men mere om alt det i januar og nu til kageopskriften.

{ Mandel-kokos-cupcakes, 8 stk } 15 g kulhydrat pr. kage.

Disse små kager, bagt på mandelmel, har en virkelig god smag og lækker konsistens, lidt i stil med mazarinkage. Gem dem til en speciel lejlighed, da kagerne er både rige i smagen, men også i kalorieindholdet – kagerne kan pyntes med friske bær eller frisk frugt.

4 spsk smeltet kokosolie
1 æg, str. L
2 dl kokosmælk (alm. mælk kan bruges)
45 g kokossukker
45 g sukring gold
120 g alm. mandelmel
3 spsk kokosfibermel
1 tsk bagepulver
et nip salt

Frosting:
250 g mascarpone
1-2 spsk skyr
skal fra 1 økologisk citron
1 tsk ren vaniljepulver
friske jordbær

Pisk kokosolie, æg og kokosmælk sammen. Tilsæt kokossukker og sukrin, og pisk igen. Rør mandelmel, kokosfibermel, bagepulver og salt i dejen. Fordel dejen i muffinforme af papir, og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er gennembagte .

Lad kagerne køle helt af i køleskabet – gerne til næste dag, inden de dekoreres med frosting.
Rør alle ingredienserne til frostingen sammen med en håndmikser, og smag til. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl, og læg cremen på køl i ca. 30 minutter. Dekorér de afkølede kager og pynt med jordbær – opbevar kagerne på køl indtil de skal serveres.

TIP: Hvis du ikke har sprøjtepose og tyl, så brug en spatel til at fordele cremen.

Cupcakes - sugar free

The post Mandel-kokos-kager appeared first on The Food Club.

Julegaver der kan spises!

$
0
0

JUL!

Jeg fik vist sagt i gårsdagens blogindlæg, at det var det sidste inden jul…. men her kommer det allersidste indlæg. Havde helt glemt at dele mine idéer til årets spiselige julegaver! Jeg elsker nemlig spiselige julegaver, og har brugt dagen i dag på at hygge rundt, og lave forskellige julegodter, som nu er pakket ned, og er klar til at komme med på juleferie. Jeg lavede et lignende indlæg sidste år, som kan ses her. Hvis du allerede har købt alle dine julegaver, kan det være at du kan bruge mine idéer som en mandel- eller værtindegave. På billedet ovenover kan I se, at jeg har lavet is-chokolade-konfekt, og den opskrift har jeg fundet hos Madbanditten – jeg har lavet tre slags; lakrids, pebermynte og orange, og jeg har brugt en god, mørk chokolade 86%. 

Dadel-konfekt

Jeg ELSKER dadelkugler/konfekt og laver ofte en stor portion, som jeg triller i forskelligt pynt. Hvis du gerne vil give dadelkuglerne som en gave kan det være fint at trille dem i forskellig-farvet pynt og komme dem i en æggebakke, som pakkes fint ind.

{ DADEL-KUGLE-KONFEKT } ca. 10 stk.:

100 g bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
50 g hasselnødder el. mandler
2 spsk rå kakao
2 tsk chiafrø
ca. 2 spsk vand

Kom dadler, kokosolie, nødder, kakao og chiafrø i en blender eller foodprocessor, og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, hakkede nødder, kokos, frysetørrede bær eller fx. i acaipulver. Opbevar kuglerne i køleskabet.

Dadelkonfekt

Granola

Det er nu intet så lækkert som sprød, hjemmelavet granola. Denne variant er med masser af kanel, hvilket passer godt til denne tid. Kom granola’en i et flot glas og pak den ind som en sød gave.

{ JULE GRANOLA }

150 g revet kokosmel
50 g kokosflager
50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
200 g nødder, fx mandler, valnødder, hasselnødder, grofthakkede
3 tsk stødt kanel
2 spsk kokosolie
2 spsk ris malt sirup – du kan også bruge fx. stevia eller helt undlade at sødning

Bland alle ingredienserne godt sammen og fordel blandingen på en varm pande – lad blandingen bliver sprød og gylden. Tag granola’en af panden og lad det køle helt inden det kommes på glas.

Granola med kanel

Jule-granola

Det er ret nemt at lave sin egen chokolade, og så smager det FANTASTISK. Pak chokoladen fint ind og så er det den perfekte hjemmelavede gave. Du kan smage din chokolade til som du lyster, fx med kaffe, lakrids, chili, hele nødder, kokos, frysetørrede bær m.v.

{ Chokolade med havsalt, 1 plade } 

50 g rå kakaosmør
85 g kokosolie
20 g god, rå kakaopulver
2 spsk ris malt sirup (kan kan fx. stevia eller det sødemiddel du foretrækker)
1 spsk hasselnøddesmør – kan undlades
ca. 1 tsk havsalt

Smelt kakaosmør i en lille gryde og bland det sammen med de øvrige ingredienser, undtagen salt. Når det hele er rørt godt sammen og har en glat, skinnende konsistens, hældes det i en lille beholder, beklædt med bagepapir. Stil chokoladen på køl i ca. 15 minutter, hvorefter salt drysses henover. Lad chokoladen stå på køl i ca. 3-4 timer, hvorefter den er klar til at nydes. Opbevar chokoladen på køl hele tiden, da den smelter meget nemt.

Chokolade med havsalt

★ RIGTIG GLÆDELIG JUL ★

The post Julegaver der kan spises! appeared first on The Food Club.

Ny kogebog – Low Carb

$
0
0

Min kogebog

Så kom endelig dagen, hvor jeg kan prænsentere jer for min 3. kogebog, nemlig LOW CARB fra The Food Club. Min nye bog udkommer i dag (d. 27. december), og selvom jeg i øjeblikket befinder mig i Berlin, hvor jeg holder lidt tiltrængt ferie, så vil jeg selvfølgelig gerne fortælle om bogen, og dele denne store dag med jer. Jeg er virkelig stolt over denne bog, og hvis jeg selv skal sige det, så er det klart den flotteste og bedste bog jeg endnu har lavet – så jeg håber du skynder dig at bestille bogen og det kan du bl.a gøre lige her hos Saxo, hvor bogen i øjeblikket kan købes med en smule rabat. 

Hvis jeg skal sætte nogle ord på min nye bog “Low Carb fra The Food Club”, så er det en uhøjtidelig sundhedsbog, som sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet spise masser af grøntsager, gode fedtstoffer og proteiner. Det vigtige for mig har været at skrive en bog fyldt med rigtig mad, som først og fremmest er velsmagende, nemt og sundt. Bogen er delt op i fem kapitler; morgenmad, frokost, snacks, aftensmad og desserter, og der er noget for enhver smag.

Hvad Gyldendal skriver om bogen: Bogen rummer mere end 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende low carb-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer. Til gengæld masser af proteiner, sprøde grøntsager og sunde fedtstoffer. Og selvfølgelig også sunde, lækre desserter til specielle lejligheder. LOW CARB fra The Food Club er proppet med livsglæde og skøn mad, der ikke kun giver dig slank krop, stabilt blodsukker, bedre fordøjelse og mindre trang til søde sager – det smager også fantastisk. Sund behøver nemlig ikke være kedeligt, siger forfatter Ditte Ingenmann; “Jeg vil gerne inspirere til sund mad, der smager godt – og som alle kan være med på. Det lyder måske kedeligt at undvære brød og søde sager i det daglige, men sådan behøver det ikke være, og netop derfor har jeg skrevet denne bog”. I BOGEN FÅR DU: 80 skønne low carb-opskrifter på alt fra morgenmad, frokost og aftensmad til sunde snacks og lækre desserter. Masser af tips og tricks til low carb-kost og menuplaner, der gør det let for dig at sammensætte dit nye low carb-liv og følge det.

Som jeg tidligere har skrevet, så kommer bloggen til at stå i sundhedens tegn hele januar, hvor jeg vil dele ud af opskrifter, tips, gode råd og fortælle om, hvordan jeg prøver at holde mig sund, så hvis du vil have ny, sund inspiration inden, så husk at købe min nye kogebog :-)

Her får i et sneak-peak fra bogen:

{ Kokosrejer med avocadodip, s. 84 }

Rejer-med-dip

{ Tyrkisk gryde med oksekød, aubergine og kanel, s. 117 }

alt-i-en-gyde

{ Madmuffins med squash, oliven og parmesan, s. 20 ]

paleo-boller

{ Blomkålspizza med chorizo og frisk oregano, s. 125 }

Blomkålspizza

{ RAW cheesecake med vanilje & jordbær, s. 154 }

raw-cheesecake

{ Krydret quinoasalat med spejlæg og dukkah, s. 79 }

quinoasalat

{ Stegt flæsk med blomkålsmos og syrlig kål, s. 137 }

stegt-flaesk

The post Ny kogebog – Low Carb appeared first on The Food Club.

Inspiration til nytårsmenuen

$
0
0

IMG_9193

Eftersom jeg fejrer nytår i Berlin, så slipper jeg fuldstændig for indkøb, planlægning og madlavning. Men hvis du står for maden og stadig ikke har menuen helt på plads, så kommer her lidt inspiration til tilbehør og dessert. Salaten er én af mine favoritter fra min salatbog, og den passer til det meste kød og fisk. Desserten, créme brulée, er super nem at lave og så smager det jo bare fantastisk. Jeg har lavet en sukkerfri udgave med lakrids og opskriften er fra Sunde Søde Sager

Salad

{ Salat med syltede rødløg og bagte tomater } tilbehør til 4 pers.:
Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækkert ost.

Bagte tomater:
250 g cherrytomater
frisk oregano
salt

Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker eller sukrin
sort peber

Desuden:
150 g rucola
100 g fårefeta
1 spsk olivenolie

Halver cherrytomaterne, drys med salt og frisk oregano, og bag dem ved 140 grader i ca. 65-75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.
Kom rucola i en skål, og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater og syltede rødløg. Smag salaten til med salt og en smule god olivenolie.

Creme brulee - sugar free

{ Créme brulée med lakrids } 4 pers.:
En klassisk fransk dessert, som betyder ’brændt creme’. Desserten består primært af fløde, hvilket selvfølgelig gør den til en lidt tung sag. Jeg har piftet den op med et strejf af lakrids, og jeg lover, at du ikke bemærker den manglende sukker.

Ingredienser:
3 æggeblommer
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver
½-1 tsk rå lakridspulver
2½ dl fløde

Topping:
sukrin gold

Pisk æggeblommer, sukrin og vanilje godt sammen, og tilsæt lakridspulver. Kog fløden op i en gryde, og tag gryden af varmen. Hæld forsigtigt den varme fløde i æggeblandingen – kun lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

Kom blandingen i fire små ovnfaste forme, og stil dem i en bradepande med vand i, så de ovnfaste forme er dækket halvt. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 30-40 minutter, eller indtil cremen har sat sig og føles fast.
Sæt formene på køl i nogle timer eller natten over, hvorefter overfladen drysses med sukrin gold og karamelliseres med en gasbrænder.

The post Inspiration til nytårsmenuen appeared first on The Food Club.

Glædelig 2015

$
0
0

Ditte IngemannFoto: Anne Kring

Godt nytår allesammen – håber I alle er kommet godt igennem nytåret, og ligesom mig glæder jer til at se hvad 2015 bringer. 2014 var et fantastisk år, hvor jeg fik mulighed for at udleve en masse drømme, rejse utrolig meget, skrive bøger og arbejde som selvstænding med lige præcis det jeg elsker. Nu ser jeg frem til et nyt år, som jeg allerede ved byder på rigtig mange spændende og udfordrende projekter, flere kogebøger, rejser og meget, meget andet. 

I stedet for at fortælle mere om det forgangne år eller det nye år, så vil jeg benytte lejligheden til at fortælle en smule om min vej til livet som selvstændig – et spørgsmål, som jeg meget ofte bliver stillet, enten her på bloggen eller via mail.

Som mange sikkert allerede ved, så har jeg en bachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring. Jeg blev færdiguddannet i Århus i 2007, hvor jeg efterfølgende arbejdede en del i restaurationsbranchen bl.a. som daglig leder på en café i Århus. Efter en operation i ryggen for en diskusprolaps, flyttede jeg til København for at finde nye udfordringer og arbejdede i en periode på et sundhedsfremmende projekt for stofbrugere med fokus på kost og fysisk aktivitet. Kombinationen af socialt udsatte og sundhed var, og er, et område, som jeg finder meget interessant, og jeg startede derfor på en kandidat i Socialt Arbejde. Min kandidat blev dog afbrudt, da jeg fik et godt job-tilbud i Greve Kommune, hvor jeg arbejdede med borgere med kognitive begrænsninger – et super spændende job, som jeg efter mange overvejelser valgte at sige op til fordel for et liv som selvstænding, og til fordel for et liv med blogging, kogebøger, udvikling af opskrifter og mad-fotografering. Bloggen startede jeg for ca. 4,5 år siden, og den har naturligvis dannet grundlag for, at jeg fik muligheden for at sige mit op job, og i stedet forme mit eget arbejdsliv.

Jeg har nu levet af at være selvstæding i ca. 1,5 år, og det er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget. Det er et super hårdt liv med arbejde fra morgen til aften, men samtidig betyder det også, at jeg laver det jeg altid har drømt om, og har friheden til selv at planlægge min tid og rejse mere end jeg tidligere har haft mulighed for. Udover at blogge og skrive mine egne kogebøger, så udvikler jeg opskrifter for forskellige virksomheder, fotograferer og styler andres kogebøger, skriver for forskellige magasiner, og alt muligt andet omhandlende mad. Meget af mit arbejde kan ses på www.ditteingemann.dk, og hvis I skulle brænde inde med nogle spørgsmål, så skyd endelig løs.

Jeg håber I fortsat vil læse med her på bloggen – jeg lover at 2015 bliver fyldt med alverdens spændende og sjove tiltag, som I kan læse mere om i den kommende tid.

GODT NYTÅR!

The post Glædelig 2015 appeared first on The Food Club.


Low Carb & sund januar

$
0
0

Bog-forside

Så blev det 2015, og det betyder også at min nye bog netop er udkommet, og den har allerede fået en rigtig god velkomst – tak for det. Jeg vil i hele januar måned forvandle min blog til en sundhedsblog, hvor jeg vil dele ud af mine sunde opskrifter, give tips og tricks til en sundere hverdag, og fortælle lidt mere om, hvordan jeg prøver at integrere sundhed i mit hverdagsliv. 

Hvorfor en bog om Low Carb?
Jeg elsker mad – og er vokset op i en familie, hvor der altid har været fokus på god, sund, hjemmelavet mad. Min mor og far har en stor del af æren for, at jeg i dag nyder at lave mad, og mine teenageår blev brugt i køkkenet sammen med min søster.

Jeg lever ikke efter en bestemt diæt eller strikse kostprincipper, men er tilhænger af og fortaler for rigtig, levende, smuk, sund, hjemmelavet og frem for alt velsmagende mad – og jeg har længe drømt om at lave en bog med sund hverdagsmad, som tager udgangspunkt i det, jeg spiser hver dag hjemme hos mig selv. Grunden til, at jeg har valgt at kalde bogen for LOW CARB, er, at jeg spiser en kost med få kulhydrater, intet tilsat sukker, ingen forarbejdede fødevarer og få kornprodukter. Derimod spiser jeg masser af kød, fisk, grøntsager, gode fedtstoffer og langsomme kulhydrater – alt det, som mennesket er skabt til at spise.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker en smule sødt indimellem, men her prøver jeg også at vælge noget, som er lavet af gode råvarer, og helst uden hvidt tilsat sukker. I min nye kogebog har jeg sammensat mere end 80 opskrifter, som er udsprunget fra mit eget køkken – jeg håber, de vil inspirere dig til at lave sund, rigtig mad med få kulhydrater, der samtidig smager godt.

Hvad er Low Carb?
Der findes ikke nogen officiel definition på begrebet “low carb”, men min fortolkning er en kost, der har et lavt indhold af kulhydrater (stivelse og sukker) og i stedet er baseret på sunde og naturlige råvarer. Det betyder, at der ikke er plads til brød, kornprodukter, kartofler, ris, pasta, slik og sodavand. Alle bogens opskrifter oplyser hvor mange gram kulhydrat retten indeholder pr. person, så på den måde kan du nemt holde styr på, hvor mange kulhydrater du indtager og selv sammensætte din kost, alt efter hvor mange gram kulhydrat du trives bedst med.

Hvem henvender bogen sig til?
ALLE – både dig, som gerne ned i vægt, dig, som gerne leve lidt sundere, og dig, træner rigtig meget. Det lyder måske kedeligt at skulle undvære brød og søde sager i det daglige, men sådan behøver det ikke at være, og netop derfor har jeg skrevet denne bog. Jeg vil gerne inspirere til sund mad, der smager godt – og som alle kan være med på. I BOGEN FÅR DU: 80 skønne low carb-opskrifter på alt fra morgenmad, frokost og aftensmad til sunde snacks og lækre desserter. Masser af tips og tricks til low carb-kost og menuplaner, der gør det let for dig at sammensætte dit nye low carb-liv og følge det.

Jeg håber du har lyst til at følge med på bloggen i januar og selvfølgelig også har fået lyst til at købe min nye bog, som du kan gøre lige her på Saxo.dk, hvor der i øjeblikket er rabat på bogen.

Low Carb

The post Low Carb & sund januar appeared first on The Food Club.

Gratis kogebog – Morgenmadsmissionen

$
0
0

morgenmadsmissionen

Sidste år udgav jeg min første e-bog, Morgenmadsmissionen, som jeg har solgt her på bloggen. I anledningen af det nye år kan I nu få min bog helt gratis. E-bogen koster normalt 79 kr, men kan altså lige nu downloades gratis indtil på tirsdag! Morgenmadsmissionen kan læses på både din computer, smartphone, iPad eller tablet. Brug Morgenmadsmissionen som planlægningsværktøj, brug den i køkkenet, når du handler eller tag den med dig i sofaen, og find masser af inspiration og skønne opskrifter til din morgenmad.

Du kan hente bogen lige her, og husk at gemme den når bogen er downloadet. Hvis du benytter en iPad vil PDF’en åbne i Safari (browser) og på grund af bogens størrelse, kan det sagtens tage et par minutter – så luk ikke Safari før du ser bogen.
Når bogen vises i Safari skal du blot åbne den i iBooks (link i øverste højre hjørne af Safari), hvor den efterfølgende gemmes i “PDF-reolen”.

Bogen er delt op i fem kapitler, og indeholder mere end 85 velsmagende og mættende opskrifter på bl.a grød med saltet dadelkaramel, bagte avocado med æg, baconmuffins, æblepandekager, tips til at lave din egen surdej, hjemmelavet nøddesmør og mange andre opskrifter. Der er opskrifter både til den travle hverdagsmorgen og til weekendmorgener, hvor tiden er bedre, og der måske også er plads til et sødt indslag.

Jeg har valgt at lave en bog om morgenmad, da jeg synes det er vigtigt at sætte fokus på det gode morgenmåltid, uanset om du har en stor eller lille appetit, har god tid, eller har travlt. Det er ærgerligt, at morgenmåltidet er så rutinepræget, og jeg forstår ikke folk, der kan spise det samme til morgenmad igennem flere år – det ville jo aldrig ske med de øvrige måltider. Derfor håber jeg, at min bog kan hjælpe til med at få alle de forarbejdede og sukkerholdige morgenmadsprodukter ud, og i stedet lave et ordentligt, lækkert og mættende morgenmåltid.

Hent Morgenmadsmissionen gratis lige her. 

{ Grillet brød med avocado/kikærtedip }

morgenmadmission - avocado

{ Morgenmysli med hørfrø, gojibær og spelt }

morgenmadsmission - granola

{ Croque madame }

morgenmadsmission-æg

{ Farverig saft }

morgenmadsmission-juice

{ Snoet kanelbrød med blåbærremonce }

morgenmadsmisson-brød

{ Kakao-mandelvafler med peanutbutter og chokocreme }

morgenmadsmssion-vafler

The post Gratis kogebog – Morgenmadsmissionen appeared first on The Food Club.

Sådan spiser jeg!

$
0
0

Gulerødder

Sundhed og sund kost er jo et meget bredt og diffust begreb, som kan have utrolig mange betydninger og fortolkninger. For mig er sundhed og min kost på en eller anden mærkelig måde en ret privat sag, men eftersom jeg netop lige har skrevet en bog om Low Carb, vil jeg prøve at sætte nogle ord på, hvordan jeg spiser og hvordan jeg prøver at holde mig sund. Jeg skrev for nylig dette indlæg om low carb og min nye bog. 

Jeg har i ca. 2 år prøvet at skære alt tilsat sukker og forarbejdede fødevarer ud af min kost. Inden da levede jeg ikke usundt (ikke i min optik), men min kost bestod overvejende af kulhydrater; grød, brød, kartofler m.v. – alt det som de officielle anbefalinger lyder på. Det første jeg skar væk var det hvide sukker, og i løbet af det sidste år har jeg også prøvet at droppe alle kornprodukter, ris, pasta og kartofler, og min kost består nu overvejende af kød, fisk, grøntsager (stort set alle typer), fedt, nødder, mælke- og mejeriprodukter, og en smule frugt.

Jeg lider på ingen måder afsagn i hverdagen og har stort set aldrig cravings (dog er min last chips), og er jeg fx. på restaurant bestiller jeg hvad jeg lyster, og drikker også stadig alkohol – det vil jeg have utrolig svært ved helt at slippe. Alle er jo forskellige og trives på forskellige typer kost, men jeg har oplevet rigtig mange gavnlige effekter ved at leve på en lav-kulhydrat-kost, såsom øget energiniveau, færre sygedage, vægttab, pænere hud, mindre og bedre søvn, mæthed på en bedre og mere stabil måde….. og jeg kunne blive ved :-)

Jeg har prøvet at samle nogle tips, som jeg synes virker for mig – måske du kan tilføje nogle af dine bedste tips?
1.. Skær sukker, brød, ris, pasta og kartofler ud af din kost (fx. gradvist)
2.. Spis dig mæt til måltiderne – prøv at nøjes med 3 måltider om dagen (undgå at snacke)
3.. Spis fedt til dine måltider – fedt holder dig mæt og stabil, så fedt er din ven :-)
4.. Spis grøntsager til alle måltider (også om morgenen)
5.. Betragt frugt som dessert/forkælelse
6.. Planlæg dine måltider og tilbered dem selv
7.. Drik kun vand (kaffe+te)
8.. Skær ned i dit alkolholindtag

sommersalat i farver

Det er jo så uhyre svært at lave korrekte kostregistreringer, men jeg har dog alligevel prøvet at notere alt hvad jeg har spist i en hel uge, og det vil jeg dele med jer (selvom det er en smule angstprovokerende). Hvis man er ude efter at lave en kostændring eller blot nysgerrig efter at se om man lever sundt, kan jeg anbefale at skrive ALT ned i fx. en uge og på den måde danne sig et overblik over sin kost – det gør det ret nemt at se, hvor der måske skal ændres noget.

Nogle vil nok mene, at jeg er en anelse fanatisk med min kost, andre vil mene, at den ikke er striks low carb og nogle vil måske synes den er usund, men det er nu engang sådan jeg trives bedst, og måske ser den anderledes ud næste år.

Min uge i mad:
Mandag:
Morgen: 2 skiver nøddebrød med øko spegepølse + ½ peberfrugt + 1 kop kaffe med sødmælk + 1 tsk hørfrøolie + 1 tsk fiskeolie
Snack: 1 banan
Frokost: Omelet af 2 æg med grønkål og øko spegepølse + ¼ agurk og ½ avocado
Aftensmad: Flæskesteg med bagt græskar og grønkålssalat med æble
Snack: 1 kop kaffe + 2 tern mørk chokolade 92%

Tirsdag:
Morgen: Kaffe med sødmælk + 2 æg med et par skiver øko chorizo
Frokost: Spinat- og kålsalat med olivenolie
Aften: Take-out: Durumrulle med kylling og pommes frites ( ups )

Onsdag:
Morgen: 1 tsk hørfrøolie + 1 tsk fiskeolie. Kaffe med sødmælk + grøn smoothie med spinat, cashewsmør, 1/2 banan, ingefær, hvedegræs og vand
Frokost: Salat med ærteskud, hjertesalat, tun i olie, avocado + nøddebrød med gedeost
Aftensmad: Kylling og grøntsager i kokos-karrysauce og blomkålsris
Snack: 1 kop kaffe + 1 RAW bar af kokos, dadler og cashewnødder + 1 håndfuld peanuts

Torsdag:
Morgen: 1 tsk hørfrøolie + 1 tsk fiskeolie. Salat af rå blomkål, tun og avocado + kaffe med sødmælk.
Frokost: 2 æg + bacon, tomater og sukkerærter
Aften: Tomatsuppe med mascarpone
Snack: 1 cappuccino + en appelsin + 2 tern mørk chokolade 85%

Fredag:
Morgen: 1 tsk hørfrøolie + 1 tsk fiskeolie. Skyr med fløde + 1 stk frugt og nødder
Frokost: Rå blomkålssalat med olivenolie, krydderurter og mandler
Snack: Kaffe + 1 banan + 1 tsk cashewsmør
Aftensmad: 1 ægge-wrap med kål og svinekød + 1 øl (på Papirøen i Kbh)
Snack: Kaffe med sødmælk

Lørdag:
Morgen: 1 tsk hørfrøolie + 1 tsk fiskeolie . Kaffe med sødmælk + 2 æg + 1 øko pølse, 6 tomater og 100 g grillede asparges
Frokost/snack: 1 appelsin + 1 dadelkugle
Aftensmad: Rå rosenkålssalat + rødkålssalat med nødder og stegt kalkun + 2 glas rødvin

Søndag:
Morgen: 1 tsk hørfrøolie + 1 tsk fiskeolie. Kaffe med sødmælk + omelet af 2 æg med kylling og spinat.
Frokost/snack: 1 banan + 1 dadelkugle
Aftensmad: Cheese/bacon oksekødsburger på grøntsagsbrød

Hvis du savner inspiration til sund hverdagsmad med færre kulhydrater, så kan du købe min nye bog Low Carb fra The Food Club lige her, hvor den stadig kan købes med rabat.

Senere på måneden vil jeg dele ud af mine sunde opskrifter og bl.a fortælle hvor jeg finder min inspiration og viden – so stay tuned!

Ditte Ingemann

The post Sådan spiser jeg! appeared first on The Food Club.

Hotcakes – Pandekager

$
0
0

Hot cakes

Jeg ELSKER morgenmad – faktisk er det nok mit yndlingsmåltid og jeg prioriterer det lige så højt, som de øvrige måltider. For det meste består min morgenmad af æg med fx. ost, grønt og kød, rester fra dagen før eller græsk yoghurt med nødder. Jeg sørger for at spise mig mæt om morgenen, og tænker ikke på mad igen før 4-5-6 timer senere. Når det skal være ekstra festligt, så laver jeg ofte vafler eller pandekager, og har netop testet en ny opskrift på pandekager, også kaldet hotcakes.

Opskriften har jeg fundet i bogen “The Real Meal Revolution”, som bl.a er skrevet af Tim Noakes og blevet en bestseller i Sydafrika. Jeg er stor fan af Tim Noakes, som er ekspert i ernæring og fysisk aktivitet. Hans nye bog handler om LCHF, som han vælger at kalde for Banting og den er fyldt med spændende læsning og lækre opskrifter. Du kan se meget mere på bogens websiteog hvis du er interesseret i at se interviews eller forelæsninger af Tim Noakes, så findes der masser af den slags på Youtube.

Hot cakes - LCHF

Hotcakes med blåbær, 4 pers. “Opskrift fra The Real Meal Revolution”

50 g alm. mandelmel
50 g kokosfibermel
250 g ricotta
175 ml mælk
1 tsk bagepulver
4 æg, delt i hvider og blommer
et nip salt
180 g blåbær
50 g smør til stegning

Kom mandelmel, kokosfibermel, ricotta, mælk, bagepulver, æggeblommer og salt i en blender eller foodprocessor og blend det hele godt sammen – vend blåbær i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Steg små pandekager i smør på en varm pande – brug ca. 2 spsk dej pr. pandekage.
I opskriften serveres pandekagerne med flødeost på toppen – det undlod jeg, og spiste dem bare uden noget. 

Mangler du ny, spændende morgenmadsinspiration med færre kulhydrater, så tjek min nye bog ud – den kan bl.a købes på Saxo.dk.

The post Hotcakes – Pandekager appeared first on The Food Club.

4 mættende morgenmadsopskrifter

$
0
0

Bagt avocado

Endnu engang vil jeg snakke lidt om morgenmad, men inden jeg gør det, så vil jeg bare sige TUSIND TAK for alle de FLOTTE ord, som min bog får med på vejen rundt omkring – både på andre blogs, Instagram, men også de private mails jeg modtager med rosende ord – TAK. Hvis du har lyst til at læse anmeldelser af min bog, så kan du gøre det hos Danske WebchicksStinna, A Tasty Love Story, Rav Food, Brændstof, Fru Kofoeds Køkken eller denne meget fine anmeldelse.

Min bog kan købes hos Saxo med rabat, og indeholder både inspiration til morgenmaden, snacks, frokost, aftensmad og lækre desserter. 

Ved at starte morgenen med en god fedt, fibre protein får du en rigtig god og lang mæthedsfornemmelse, som påvirker dit energi- og koncentrationsniveau resten af dagen. Hvis du er i gang med et vægttab eller gerne vil tabe dig, så lad endelig være med at springe morgenmaden over, da du bedre kan skippe fristelserne senere på dagen, hvis du kommer godt fra start med en sund og mættende morgenmad.

Her kommer fire opskrifter, som ofte står på morgenbordet hos mig.

kokosgrod-med-kanel

Kokosgrød med kanel og banan, 1 portion – 21 g kulhydrat pr. person

Denne opskrift kan sagtens konkurrere med den klassiske havregrød. Grøden kan enten toppes med friske bær eller spises uden noget.

2 spsk hørfrømel
2 spsk alm. revet kokosmel
½ banan, moset
1 tsk stødt kanel
et nip salt
ca. 1,5 dl kokosmælk

Topping:
½ dl friske bær
1 spsk mandelflager

Alle ingredienserne kommes i en lille gryde og varmes langsomt op under omrøring. Når grøden er tyknet og blevet varm hældes det i en skål og toppes med fx. mandelflager og friske bær.

Æg og avocado

Bagte avocado med æg, 4 pers. 9 g kulhydrat pr. person

Bagt, varm avocado lyder nok en anelse mærkeligt, men det smager virkelig dejligt – det får en mild smag og cremet konsistens, og holder dig mæt længe.

2 moden avocado’er
4 æg str. S/M
salt og peber
karse

Halvér avocado’erne, tag stenen ud og evt. lidt ekstra kød, så der er plads til æg. Stil de halve avocado’er i et ildfast fad – kom evt. en smule staniol omkring avocado’erne, hvis de har problemer med at stå lige. Slå et æg ud i hver avocado, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter. Serveres lune med masser af frisk karse, og evt. bacon :-)

coffee

Vågn-op-kaffe, 1 pers. 0,1 g kulhydrat pr. person

Denne type kaffe går også under navnet Bulletproff kaffe, og er de seneste år blevet meget populær i paleo-kosten. Kaffen kan ind imellem bruges som morgenmad, da den erstatter et måltid, og holder dig mæt hele formiddagen. Jeg vil anbefale kun at drikke det ind imellem, og sørge for at spise rigtig mad de fleste dage.

1 kop stærk kaffe, ca. 2,5 dl
1 spsk usaltet smør
1 spsk kokosolie

Blend alle ingredienser sammen i ca. 20-30 sekunder – drik kaffen med det samme.

Grønt med æg

Fry-up med æg og grønt, 4 pers. 4,5 g kulhydrat pr. person

Det gode ved denne ret er, at du kan bruge de grøntsager du bedst kan lide og som du har i køleskabet. Jeg laver den i weekenderne, når jeg skal have brugt mine grøntsagsrester fra ugens løb.

400-500 g grøntsager, fx. spinat, squash, peberfrugt, asparges, løg, broccoli, grønkål
4 tsk kokosolie
salt og peber
evt. krydderurter, fx dild eller basilikum
4 spejlæg

Rens og skær grøntsagerne ud i mundrette stykker. Varm olie op i en stor pande og svits de forskellige grøntsager i 4-5 minutter, krydr med salt og peber – evt. krydderurter, og steg videre et par minutter. Serveres med 4 spejlæg.

The post 4 mættende morgenmadsopskrifter appeared first on The Food Club.

Viewing all 354 articles
Browse latest View live