Quantcast
Channel: Ditte Ingemann – The Food Club
Viewing all 354 articles
Browse latest View live

Blomkålskage

$
0
0

Cauliflower cake

Ja, du hørte rigtigt – kage med BLOMKÅL……. Måske ikke den meste almindelige ingrediens i kager og desserter, men faktisk smager det overraskende godt og så synes jeg det er sjovt. Jeg blev introduceret til kagen med denne hemmelige ingrediens hos min søster, og gik straks hjem og eksperimenterede videre med kagen. 

Faktisk skulle kagen have været med i dessert-kapitlet i min nye bog, men i sidste øjeblik var der ikke plads, så derfor får I opskriften lige her.

Søsters blomkålskage med citrus, 6-8 pers:

Selvom kagen er lavet primært af blomkål, så smager den på ingen måde af kål. Den har en dejlig mild smag og blød konsistens. Til opskriften bruger jeg agar agar, som er en geleagtig substans, der hovedsagligt bliver brugt som fortykningsmiddel. Agar er naturligt forekommende og udvindes af cellevæggene af nogle arter af rødalger eller tang. Agar agar sælges i pulverform og er kraftigt stivende, så det er vigtigt at afmåle mængderne nøjagtigt.

Creme:
400 g blomkål
2,5 dl kokosmælk
1 tsk ren vaniljepulver
4 spsk ris malt sirup + et par dråber stevia (du kan også bruge fx. honning eller dadler)
skal fra 1 økologisk citron
skal fra 1 øko appelsin
saft fra 1 citron
½ tsk agar agar

Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder, mandler el. valnødder
40-50 g blødt kokosolie
4 bløde dadler, uden sten
15 g kakaonibs

Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en gryde med kokosmælk, vanilje, ris malt sirup og citrusskal. Lad det simre, så blomkålsbuketterne bliver møre – ca. 10 minutter. Kom det hele i en blender og blend indtil det får en cremet og glat konsistens. Tilsæt agar agar og kom det tilbage i gryden hvor det skal have et hurtigt opkog. Tilsæt citronsaft og smag til med fx. et par dråber stevia – lad cremen køle en smule af mens bunden laves.

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og blend det hele godt sammen indtil nødderne er blendet groft. Fordel bunden i en springform (16-18 cm), beklædt med film. Tryk bunden rigtig godt ned i formen, og hæld derefter cremen over bunden. Stil kagen, tildækket, på køl, i ca. 6-8 timer eller til næste dag, så cremen har sat sig helt.

Inden servering kan kagen pyntes med fx. skiver af citrusfrugter eller revet citronskal.

Kål-kage

 

The post Blomkålskage appeared first on The Food Club.


Brød – brød – brød

$
0
0

Paleo bread

En stor del af danskernes kost består af brød, og der findes masser af rigtig godt brød, men der findes også rigtig meget dårligt og trist brød, som er lavet af dårlige råvarer. Jeg spiser meget sjældent brød, men ind imellem når lysten melder sig, så bliver det ofte til en af disse brødopskrifter. Hvis menu’en står på fx. hot dogs eller burgere, så bruger jeg altid mine grøntsagsfladbrød, og det smager virkelig godt! Fladbrødene kan også bruges som små wraps og smager også godt kolde dagen efter. 

BREAD

Nemme nøddeboller med tranebær og kanel, 12 stk.

Disse nøddeboller er rigtig gode som et mellemmåltid eller til madpakken – de tørrede tranebær kan skiftes ud med andre typer tørret frugt eller mørk chokolade.

100 g hasselnødder
100 g mandler
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g sesamfrø
60 g tranebær (uden tilsat sukker)
1 tsk stødt kanel
5 æg, str. M
2 spsk kokosolie
½ tsk salt

Hak hasselnødderne groft og bland dem sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen – det er nok bare at bruge en ske til at røre dejen sammen.

Fordel dejen i muffinforme af papir, og bag bollerne ved 180 grader, varmluft, i ca. 30-35 minutter.

Veggie bread

Stenalderbrød med grøntsager, 1 brød, ca. 14-18 skiver

150 g grofthakkede nødder, fx valnødder, mandler, hasselnødder
150 g kerner og frø, fx solsikkerkerner, hørfrø, græskarkerner
3 æg
2 spsk chiafrø
150 g revet grøntsager, fx. squash, kål, gulerod, spinat
2 spsk olivenolie
½ tsk havsalt

Rør alle ingredienserne sammen og kom dejen i en franskbrødsform, 1 L, beklædt med bagepapir. Bag brødet ved 200 grader, varmluft i ca. 30-35 min. Opbevar brødet på køl – det kan holde sig i ca. 2-3 dage. Jeg skærer brødet i tynde skiver og fryser dem ned i små portioner.

bread-paleo

Mad-brød med squash, oliven og parmesan, 1 brød – ca. 10-12 skiver

Du kan enten bage et helt brød eller fordel dejen i muffinforme, og bage små muffins til morgenmaden, madpakken eller skovturen. Brødet er fyldt med mange gode sager og mætter rigtig godt. Jeg kan bedst lide at bage brødet, lade det køle helt af og riste skiver, så det bliver gyldent og sprødt. Brødet er inspireret af den australske kogebogsforfatter, Sarah Wilson, som udvikler sukkerfrie opskrifter.

100 g alm. mandelmel
2 spsk hørfrømel
½ tsk havsalt
1 tsk bagepulver
4 æg, str. S/M
50 g sorte oliven, hakkede
25 g parmesan, revet
½ squash, ca. 140 g, revet
60 g god skinke eller chorizopølse
8 soltørrede tomater, hakkede

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Slå æggene ud i en skål og pisk det let sammen – rør de øvrige ingredienser i æggene. Vend de tørre ingredienser i skålen og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en franskbrødsform (1 L), beklædt med bagepapir og bag brødet ved 175 grader, varmluft, i ca. 45-50 minutter eller indtil det er gennembagt.

Lad brødet køle helt af inden det skæres – opbevar brødet på køl. Brødet smager rigtig dejligt ristet, og kan bruges som sandwich-brød eller spises til en salat.

Hot-dog bread

Fladbrød, 4 stk:

Disse fladbrød er super nemme at lave og rigtig gode til både hot dogs, burgere eller som bund til mini pizza’er – de er fyldt med grøntsager, og smager mildt og dejligt.

250 g grøntsager, fx. rødkål, hvidkål, broccoli, squash
½ dl alm. mandelmel
2 spsk hørfrømel
25 g revet parmesan
1 æg str. L
2 spsk karse
2 tsk loppefrøskaller
½ tsk havsalt

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 4 store, flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bage fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

The post Brød – brød – brød appeared first on The Food Club.

Nem hverdagsmad

$
0
0

IMG_6280

Her kommer tre idéer til nemme, sunde hverdagsretter, som indeholder lettere tilbehør end de traditionelle kogte kartofler, ris eller pasta.

chili-con-carne

Chili con carne med blomkålsris og syltede løg, 4 pers.: (opskrift fra Low Carb fra The Food Club
42 g kulhydrat pr. person

Denne ret tager lang tid at lave, men heldigvis passer den sig selv det meste af tiden – jeg kan godt lide at bruge spidsbryst, men du kan sagtens bruge andre udskæringer fx. oksebov, og skal det gå hurtigt, så brug hakket oksekød.

Chili:
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, revet
1 rødløg, finthakket
2 stængler bladselleri, i tynde skiver
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt chipotle chili
1 tsk kanel
1 kg okse spidsbryst eller oksebov
4 spsk syltede jalapenos, gerne uden sukker
30 ml stærk kaffe
2 dåser hakkede tomater
1 dl vand
10 g chokolade, 100%
½ – 1 squash
100 g kogte kidneybønner, gerne fra dåse
1 spsk kokossukker
salt

Blomkålsris:
1 lille blomkålshoved
1 bdt koriander

Syltede rødløg, 1 stort glas:
3 rødløg, i tynde skiver
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
2 tsk havsalt
ca. 4 spsk sukrin gold
1 tsk peberkorn

Salsa:
2 moden avocado
1 rød peberfrugt, i små tern
2 stængler forårsløg, finthakket
100 g tomater, i små tern
saft fra ½ lime
salt og peber

Chili: Varm olie op i en stor gryde og svits hvidløg, løg, selleri og de tørrede krydderier. Skær oksekødet i mundrette tern og svits dem med indtil de er gyldne. Tilsæt jalapenos, kaffe, tomater og vand og lad det hele simre i ca. 3-4 timer eller indtil kødet er mørt. Tilsæt chokolade, små tern af squash, kidneybønner og sukker og lad retten simre yderligere 1 time. Kødet skal være så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med to gafler. Smag retten til med salt og mere chili.

Blomkålsris: Skær blomkål ud i grove stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med koriander – blend indtil det ligner ris.

Syltede rødløg: Kom skiver af løg i en rent syltetøjsglas. Kog de øvrige ingredienser op og hæld den varme lage over løgene. Kom låg på glasset og opbevar de syltede løg på køl.

Salsa: Mos kødet fra avocado’erne i en skål og rør det sammen med peberfrugt, forårsløg og tomat. Smag salsa’en til med limesaft, salt og peber.

Servér chili con carne sammen med blomkålsris, syltede løg og avocado-salsa.

Chili con carne

grillet-kylling

Grillede kyllingebøffer med fennikelsalat, 2-3 pers.:
ca. 8,5 g kulhydrat pr. person

Disse bøffer passer rigtig godt til en varm sommeraften – retten er nemlig let og lækker. Jeg foretrækker at bruge økologisk hakket kød, men kan du ikke finde det, kan du bruge konventionelt produceret kød.

600 g økologisk hakket kyllinge/hønse-kød
2-3 fed hvidløg
1 bdt koriander (kan erstattes af persille)
skal fra 1 økologisk citron
salt og peber

Salat:
½ spidskål, ca. 400 g
1 fennikel
10 g revet ingefær
4 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
salt og peber

Andet:
2 citroner

Rør hakket kød sammen med revet hvidløg, hakket koriander, citronskal, salt og peber. Form farsen til 3-5 bøffer.

Skær spidskål og fennikel i meget tynder strimler, brug enten et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Rør revet ingefær, olie, citronsaft, salt og peber sammen – smag til. Fordel dressingen godt rundt i salaten. Gril bøfferne på en grill eller på en grillpande – pensl evt. bøfferne med en smule olie inden. Halvér citronerne og grill dem på skærefladen i ca. 3-4 minutter, så de bliver gyldne og en smule karameliserede. Servér bøfferne med salat og grillede citroner – det smager rigtig skønt og aromatisk at presse de grillede citroner over salaten og bøfferne.

Tip: Hvis du vil have en smule mere fedt til din salat, så drys en smule ristede mandler eller smuldr lidt feta over salaten.

Svinespyd

Svinekødsspyd med halloumi, 2-3 pers.:
ca. 2,5 g kulhydrat pr. person

500 g svinemørbrad
2 spsk olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk oregano
salt og peber
250 g halloumi ost (kan købes i større supermarkeder eller tyrkiske grønthandlere)

Salat:
200 g blandet salat, fx. babyspinat, ærteskud, grønkålsblade, hjertesalat
8 radiser

Dressing:
3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk grov sennep
skal fra 1 økologisk citron

Afpuds mørbraden og skær den ud i små tern. Vend kødet med olie, rosmarin, oregano, salt og peber. Skær halloumi ud i tern på størrelse med kødet – fordel kød og halloumi på træspyd. Steg spydene på en grill eller grillpande – sørg for at vende spydene, så de bliver grillet på alle sider. Spydene er færdige efter ca. 8 minutter.

Kom salat i en stor skål og skær radiserne i tynde skiver, og fordel dem i salaten. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og servér den sammen med de grillede spyd.

Tip: Da retten er rimelig let, kan den serveres sammen med grillede grøntsager og evt. lækker pesto.

The post Nem hverdagsmad appeared first on The Food Club.

Granola-barer med chokotop

$
0
0

Granola-bars

Jeg kan godt lide både at servere disse barer som et stykke kage eller skære dem ud i små stykker og spise et stykke om eftermiddagen, hvis den søde trang melder sig. Der skal bruges nøddesmør til barerne, og det er rigtig nemt at lave sit eget, sunde hasselnøddesmør, men det kræver en rigtig stærk blender/minihakker/foodprocessor. Jeg vil kun anbefale at give sig i kast med dette projekt, hvis du har en kraftig maskine, som kan holde til at køre forholdsvis længe. Du kan sagtens købe nøddesmør, og det findes i de fleste helsekostbutikker. 

{ NEMME GRANOLA-BARER }

Hasselnøddesmør:
200 g hasselnødder
1 spsk kokosolie

Rist nødderne i ovnen indtil de er gyldne og fjern derefter nøddeskallerne, som har løsnet sig i ovnen. Kom hasselnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 8-10 minutter, tilsættes kokosolie, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Hvis du ønsker at lave en sundere variant af “Nutella”, så tilsæt et par dadler og en smule kakaopulver til dit hasselnøddersmør og blend det godt sammen.

Barer:
50 g bløde dadler uden sten
50 g tørrede morbær
50 g hasselnødder
50 g hasselnøddesmør
50 g alm. revet kokosmel
50 g ris malt sirup, honning, ahornsirup eller sukrin gold
ca. 2 spsk vand

Topping:
25 g god, mørk kakaopulver, evt. raw kakaopulver
30 g kokosolie
evt. et par dråber stevia

Kom alle ingredienserne til barerne i en foodprocessor og blend det hele godt sammen indtil de har en fin og klisteret konsistens – tilsæt evt. en smule mere vand. Kom massen i en lille form, beklædt med film eller bagepapir.

Smelt kakaopulver og kokosolie sammen i en lille gryde og smag til med stevia. Hæld det over granola-massen og stil formen i fryseren i ca. 1 time. Skær barerne ud i den størrelse du ønsker, enten som små firkanter eller som aflange barer. Opbevar dem i fryseren indtil de skal spises.

Granola-barer

The post Granola-barer med chokotop appeared first on The Food Club.

Vind Fiskebogen

$
0
0

Fiskebogen

Jeg blev så glad, da jeg fandt ud af, at Cecilie Svensson havde lavet en fiskebog, for jeg ELSKER nemlig fisk. Cecilie’s nye bog “Fiskebogen” er fyldt med den dejligste fiskeinspiration og jeg glæder mig til at kaste mig over opskrifterne, bl.a Laksefilet med kapers-estragonsmør, Mandelpaneret sej med chorizo og rosenkål, Lynstegt laks med mangosalsa og Quick-curry med laks, æble og blomkål er blot nogle af de opskrifter, som står på min afprøvnings-liste. 

Fiskebogen-1

I Fiskebogen har Cecilie Svensson samlet en række enkle, sunde og delikate retter med fisk, som både passer til hverdag, og når det skal være lidt mere særligt. Der er tænkt i nemhed og overskuelighed, indbydende og lækre retter uden alenlange indkøbslister. Smut forbi din lokale fiskehandler og suppler op med supermarkedets store udvalg, så behøver tiden ikke at trække ud. Tværtimod, fisk er fastfood i bedste forstand!

Jeg har modtaget et eksemplar af bogen, som jeg udlodder til en af jer. Så vil du gerne være med i kapløbet om et eksemplar af FISKEBOGEN, så skal du blot smide en kommentar i kommentarfeltet og fortælle hvilken fisk du bedst kan lide.

Onsdag d. 28. februar kl. 20 slutter konkurrencen, og jeg trækker vilkårligt lod blandt jeres kommentarer – vinderen får direkte besked pr. mail.

Fiskesuppe

Fiskesalat

Jeg er ikke den eneste, som er i gavehumør – den gavmilde Anette fra Beautyspace har nemlig sat de lækreste produkter på højkant. Hop over til hende, og deltag i konkurrencen om produkter fra John Masters Organics.

The post Vind Fiskebogen appeared first on The Food Club.

Den bedste Chili Con Carne

$
0
0

Chili

Jeg er helt vild med simremad – både fordi det smager godt, det er nemt, og det er en god måde at bruge billige udskæringer på. Jeg laver ofte simremad når jeg har gæster og serverer nogle lækre salater til. Til denne chili serverede jeg yoghurt, grønkålssalat med granatæble og alm. æble, og en “græsk” salat med peberfrugt, avocado, tomat, rødløg, feta og frisk timian, til. 

Chili con carne

Opskriften på denne chili er fra bogen “Sunday Suppers – recipes & gatherings” – en rigtig lækker kogebog fyldt med skønne opskrifter og smukke billeder. Jeg har tilpasset opskriften en smule, så I får her min udgave af den.

{ CHILI, TEXAS STYLE } 4-6 pers.:

1 kg spidsbryst eller oksebov
salt og peber
1 spsk olie
1 løg, finthakkede
6 fed hvidløg, presset
1 spsk tørret oregano
1-2 tsk stødt spidskommen
1-2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt chipotle chili
3 hele tørrede, ancho chili
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kidney bønner

Krydr kødet med salt og peber, og svits det i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og brun det med i ca. 1-2 minutter. Tilsæt oregano, spidskommen, koriander, chipotle, ancho chili og svits krydderierne med i ca. 1-2 minutter, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Lad det hele simre under låg i ca. 4-5 timer eller indtil kødet er helt mørt og kan trækkes fra hinanden. Tilsæt bønnerne og lad dem simre med i ca. 30 minutter. Smag det til med salt og evt. mere chili.

Tip: Prøv at tilsætte en smule stærk kaffe, kanel og chokolade 100% til chili’en – det giver en rigtig god smag og dybde til retten.

Chili - Sunday Suppers

The post Den bedste Chili Con Carne appeared first on The Food Club.

Baconmuffins

$
0
0

Bacon Muffins

I går var jeg så heldig at være i GO’morgen Danmark og dele ud af min morgenmadsglæde. Jeg lavede nem morgenmad til at tage med på farten; myslibarer, køleskabsgrød og baconmuffins med ost, og det faldte bestemt i værternes smag. Opskriften på baconmuffins vil jeg naturligvis dele med jer lige her. 

{ Baconmuffins med ost }10 stk.

Hvad stikker en lun muffin til morgenmad? Her er en salt version med sprød bacon og ost – jeg garanterer de er et hit på morgenbordet.

1 æg
2,5 dl mælk
50 g olivenolie
150 g hvedemel
100 g fuldkornsspelt
groft havsalt
2 tsk bagepulver
sort peber
200 g bacontern, sprødstegt
50 g hård, salt ost, f.eks. parmesan
frisk purløg

Rør æg, mælk og olie sammen i en skål. Rør mel, salt, bagepulver og peber sammen i en anden skål. Rør de våde og de tørre ingredienser sammen med en ske indtil dejen er ensartet og glat. Rør sprøde bacontern, revet ost og en smule finthakket purløg i dejen.

Fordel dejen i muffinforme af papir og bag dem ved 200 grader, varmluft, i ca. 18-20 minutter.

Muffins with bacon

The post Baconmuffins appeared first on The Food Club.

Fastelavnsboller med vaniljecreme

$
0
0

FASTELAVNSBOLLER

Jeg har længe gået med tanken om at udvikle en sundere fastelavnsbolle uden sukker og hvedemel, men jeg synes faktisk ikke det er muligt at lave en fastelavnsbolle, som kan hamle op med denne skønne variant, som er fyldt med både creme og remonce (og SUKKER). Så derfor skal I ikke snydes for denne gode opskrift på, hvad jeg synes, er de bedste fastelavnsboller.  

{ FASTELAVNSBOLLER } 18-20 stk.:

DEJ:
40 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 450-500 g hvedemel
et nip salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver (eller kornene fra en vanillestang)

REMONCE:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vaniljecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så fastelavnsbollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade – inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.
Når fastelavnsbollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet mørk, chokolade.

Boller med creme

The post Fastelavnsboller med vaniljecreme appeared first on The Food Club.


Fisk & Fritter – Low Carb

$
0
0

fisk-og-fritter

Jeg er simpelthen så glad og stolt over den flotte modtagelse, som min seneste kogebog “Low Carb” har fået. Jeg får mange tilbagemeldninger fra læsere, som har købt bogen og allerede har haft stor glæde af opskrifterne. Bogen har fået en forrygende start og solgt rigtig godt, men der er stadig en smule bøger tilbage af 1. oplag, så hvis du gerne vil have et eksemplar, kan den købes via Saxo lige her.

Jeg vil dele en opskrift med jer fra bogen, som faktisk er en af mine favoritter – fisken kan sagtens laves uden fritterne, og spises sammen med fx. en salat eller kommes med i madpakken.

{ Fisk & fritter med chia-karse } 4 pers. 32 g kulhydrat pr. person

Her kommer en sundere version af den klassiske ret Fish n’ Chips. Jeg har brugt karse i opskriften, hvilket er super nemt selv at lave. Jeg synes det er sjovt at lave karse af chiafrø, som spires på helt samme måde som almindelig karse.

Fritter:
700-800 g knoldselleri
2 spsk olivenolie
havsalt

Remouladesalat:
200 g gulerødder
250 blomkål
1 rødløg
ca. 50 g syltede agurker
1 dl god mayonaise
1 dl skyr
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
salt og peber
4 spsk karse, fx. chia-karse

Fisk:
600 g torsk (andre typer hvid fisk kan bruges)
2 æg
1 dl alm. mandelmel
½ dl kokosfibermel
1 dl alm. revet kokosmel
salt og peber
2 spsk karse, evt. chia-karse
kokosolie til stegning

Andet:
Citronbåde

Skræl knoldselleri og skær det ud i lange strimler á la pommes frites. Vend dem godt rundt med olie og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 225 grader i ca. 30-35 minutter – rør rundt undervejs.

Skær gulerødder og blomkål ud i små stykker og blanchér dem i kogende vand i ca. 2-3 minutter – grøntsagerne skal stadig have bid, så pas på de ikke får for meget. Dræn grøntsagerne og skyl dem i koldt vand. Hak rødløg og syltede agurker fint og bland dem med gulerødder og blomkål. Rør mayonaise, skyr, karry gurkemeje sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen godt sammen med grøntsagerne og drys med karse.

Skær torsken ud i mindre stykker. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen. Bland mandelmel, kokosfibermel, revet kokos, salt, peber og karse sammen i en anden skål. Vend først torskestykkerne i sammenpisket æg og dernæst i melblandingen. Steg stykkerne gyldne og sprøde i kokosolie, ca. 3-4 minutter på hver side.

Servér de sprøde fiskestykker med fritter, remoulade og citronbåde.

The post Fisk & Fritter – Low Carb appeared first on The Food Club.

Sunde søde sager på Tysk

$
0
0

Sunde søde sager

I går var lidt en speciel dag, for min kogebog “Sunde Søde Sager” udkom i Tyskland. Det er helt mærkeligt at min lille bog nu er draget til udlandet, men jeg håber den kommer til at klare sig godt. Bogen har fået den sejeste titel “Natürlich süss & himmerlisch lecker”, og nu håber jeg bare den falder i tysken’s smag :-)

Min bog kan naturligvis også stadig købes herhjemme på dansk i de fleste boghandlere eller lige her hos Saxo. “Sunde Søde Sager fra The Food Club” er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier. Min bog skal ikke betragtes som en slanke- eller sundhedsbog, og bogens opskrifter skal selvfølgelig nydes i begrænsede mængder, da energiindholdet stadig er højt. Så nyd med måde, og bliv i godt humør.

For at fejre min tyske udgivelse kommer her en opskrift fra bogen på de dejligste cookies med mørk chokolade og havsalt.

cookies-gluten free

{ Saltede chocolate chip cookies } 14 stk. Glutenfri:

Ingredienser:
125 g mandelsmør
125 g jordnøddesmør
2 æg
½ tsk bagepulver, brug evt. glutenfri bagepulver
4 spsk boghvedeflager el. boghvedemel
100 g yaconsirup (andre typer af sirup kan bruges)
75 g mørk chokolade

Topping:
havsalt

Pisk mandel- og jordnøddesmør godt sammen med æg. Tilsæt bagepulver, boghvedeflager og sirup, og ælt dejen godt sammen med hænderne. Hak chokoladen groft, og ælt den i dejen. Del dejen i 14 stykker og tril dem til små kugler – læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk kuglerne flade, og drys med et nip havsalt på hver cookie.

Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af inden servering. Kagerne er bedst samme dag, men kan også sagtens opbevares i en tætsluttet dåse i nogle dage.

Her kommer lidt flere smagsprøver fra Sunde Søde Sager:

kage-

Lagkage

Tiramisukage

The post Sunde søde sager på Tysk appeared first on The Food Club.

Guide til Berlin

$
0
0

Silo Coffee

Her kommer en opdateret guide til Berlin, som er en af mine favorit destinationer. Jeg elsker virkelig BERLIN og fejrede fødselsdag og nytår i byen igen sidste år, og fik spist en masse nye steder, som I kan læse mere om i bunden af indlægget. 

IMG_1493

IMG_1589

Daluma

Paleo Breakfast

berlin-7

Bikini Hotel

berlin-2

berlin-11

{ Berlin }

berlin-16

berlin-14

berlin

berlin-10

berlin-15

berlin-6

berlin-13

berlin

IMG_1660

IMG_1601

Daluma breakfast

The Barn Berlin

IMG_1605

IMG_1512

GUIDE TIL BERLIN:

{ SPISESTEDER }

Silo: Dejlig kaffebar – kan bestemt anbefales til alle kaffeelskere. Stedet er ikke så langt fra Ostkreuz, som det er en lille rejse fra Mitte.

Daluma: Jeg er ret vild med dette sted, og især deres morgenmad kan anbefales. Stedet har fokus på sundhed og RAW food, og der er alt fra salater, chiagrød, kokosyoghurt til grønne juice. Daluma er placeret i mit yndlingsområde; Rosenthaler Platz.

Sauvage: Dette er en PALEO-restaurant, hvor vi spiste morgenmad – rigtig dejlig, mættende morgenmad! Næste gang vil jeg prøve deres aftenkort, som lyder rigtig godt. Stedet er et af de første paleo-steder i Tyskland og emmer af stenalder og urmand.

Spreegold: Et lidt pudsigt sted, som ligger flere steder i Berlin. De serverer morgenmad i alle afskygninger, bl.a. fik jeg en rigtig lækker paleo-power-omelet, men der er lidt for enhver smag.

Bar Raval: En hyggelig tapas restaurant i Kreuzberg, som serverer dejlige tapas og god vin. Rigtig afslappet sted med virkelig god mad, som leder tankerne til Spanien og deres velsmagende køkken.

Martha’s: Jeg spiste på Martha’s to gange i løbet af mit sidste besøg i Berlin, for det er virkelig et skønt sted med LÆKKER mad og sødt personale. Faktisk fejrede jeg nytår i restauranten og jeg giver Martha’s min varmeste anbefaling. Hvis der er tun hot-dog på menuen, så snup den! Restauranten er placeret i  Schöneberg, lige syd for Kreuzberg, men er bestemt turen værd.

Neni: Neni er en del af Hotel Bikini Berlin og er en arabisk/tyrkisk restaurant – maden er udemærket og udsigten fantastisk. Hvis man kun er til en drink og en snack kan jeg anbefale deres bar, Monky Bar, som er på samme etage, og med udsigt til ZOO. (Næste gang vil jeg bo på Hotel Bikini Berlin)

Kaschk: Hyggelig kaffebar, som fungerer som almindelig bar om aftenen. Jeg har kun prøvet deres kaffe, men næste gang vil jeg forbi og prøve deres store udvalg af Mikkeller øl.

Grill und schlemmerbuffet: Her kommer jeg altid for at få en shawarma, for det er et af de bedste steder i Berlin (efter min mening). Der er altid mange mennesker, både dag og nat, men der er mulighed for take away, og så ligger det placeret på Rosenthaler Platz.

The Bird: Burgersted med stort B. Charmerende, larmende, travlt og venligt sted med lækre, fedtede burgere, store steaks, kolde fadøl og en ualmindelig god cheesecake, som jeg klemte ned, da fejrede min 30 års fødselsdag på “fuglen” for et par år siden. Der kan være meget travlt, så bestil bord for at være på den sikre side. Der sluttes af med et shot “on the house”, hvilket er god stil i mine øjne.

The Barn: Hvis du er kaffenørd, tenderende til kaffesnob, så er The Barn stedet for dig. Kafferisteri kombineret med en lille café, hvor de sælger god kaffe og meget lækre kager :-)

Luzia: Hyggelig cocktailbar i Kreuzberg – god stemning, dejlig musik og gode drinks. Et rigtig sted til en drink før eller efter maden.

Santa Maria: Mexikansk restaurant i Kreuzberg – der kan være meget laaaaaaaang ventetid og stedet er utrolig småt, så medbring tålmodighed. Maden er super god og drinks’ne i top.

CHIPPS: Dejlig café med god morgenmad – både vafler og avocado-toast kan anbefales. Næste gang må jeg prøve deres aftenkort. Der kan være rigtig travlt, men ofte går det hurtigt med at få et bord.

Cookies Cream: Vegetarisk restaurant, som ligger godt gemt inde i en baggård, og der skal ringes på døren for at komme ind. Rigtig lækker, velsmagende mad til få penge.

Gipfeltreffen: Jeg havde min bedste morgenmads-oplevelse på Gipfeltreffen i Kreuzberg. Fantastisk gode croissanter, pandekager og kaffe!

Melbourne Canteen: En rigtig hyggelig café med rigtig god morgenmad – jeg kan især anbefale deres surdejsbrød med avocado og lime.

Markt halle neun: Kan sammenlignes med Torvehallerne i København, dog knap så “pænt”. Hallen er fyldt med små producenter, som sælger deres lokale varer. Mulighed for både kaffe, pandekager, vin, tapas, ost osv.

Solar: Jeg anbefaler primært dette sted på grund af deres skønne udsigt, men de serverer også god mad til rimelig priser eller man kan nøjes med en god gin/tonic i loungebaren højt oppe over Berlin. Solar ligger godt gemt og indgangen findes i en baggård, hvor man skal med elevator til 16. etage.

White Trash: Et meget specielt sted, som både er en restaurant, club og et tattostudie. Udefra ligner det allermest en kinesisk restaurant, men det er noget helt andet indenfor. Et afslappet sted med afslappet mad og gode øl.

Onkel Ho: Asiastisk spisested med hurtig betjening, spændende cocktails og meget stærk mad. Dagens menu varierer, men der er noget for enhver smag. Bordbestilling er ikke nødvendigt.

Schneeweiss: Som navnet antyder, så er denne restaurant hvid som sne. Indretningen er utrolig smuk og deres alpekøkken er fantastisk. Bordbestilling er nødvendigt.

Habibi: Hvis man er til dürum, falafel, humus og andre libanesiske lækkerier, så smut forbi Habibi og spis frokost. Der kan være kø, men de laver altså en edderlåsme’ en god falafel, så det er turen værd.

District Mot: Indendørs gadekøkken fra Saigon. Rigtig fin restaurant, som er udsmykket på flotteste vis, så man næsten tror, at man befinder sig i en vietnamesisk gade. Der er masser at vælge imellem og prisen er mere end rimelig.

Transit: Hurtig, billig og udemærket asiatisk mad, som kan fåes i både Mitte og Friedrichshain. Der er samme menukort til både frokost og aften og bordbestilling er ikke nødvendigt. The’en “against cold” er super og har reddet mig fra en lurende forkølelse flere gange.

Sankt Oberholz: En af mine favorit caféer i Berlin – umiddelbart tror man det er en læsesal, da caféen er altid fyldt med arbejdende mennesker, som sidder med telefoner, iPads, hørebøffer og computere – dette er nok på grund af deres super hurtige wifi og deres kaffe, kager og salater. Oberholz kan lidt af hvert, så tag derhen for at spise morgenmad, frokost, drikke drinks eller bare for at surfe løs :)

KaDeWe: Hvis man besøger Berlin og ikke har været i KaDeWe, skal man klart smutte derind og tage elevatoren op på øverste etage, hvor der åbner sig en gastronomisk verden uden lige. Der findes ALT og jeg mener ALT! Der er mulighed for at sætte sig rundt omkring og nyde en pølse, fadøl, kager, kaffe, skaldyr, tapas, vin og meget, meget mere.

{ OPLEVELSER }

Flohmarkt am Mauerpark: Loppemarkedet i Mauerpark er ikke et spisested, men jeg anbefaler det alligevel, for man kan nemlig sagtens spise der. Men man kan også få tilfredsstillet sin indre loppe, for markedet er gigantisk og tætpakket med mennesker. Der er marked hver søndag og det trækker en del mennesker til, så gælder om at væbne dig med tålmodighed. Når man får nok af menneskemængden, kan man gå en tur i parken, som egentlig er rimelig hærget, men på den fede måde :-) Inden muren blev bygget var Mauerpark en station, men den blev ødelagt og aldrig genopbygget. I dag bærer parken præg af ikke at være blevet vedligeholdt, men den er nu stadig meget charmerende og der er mulighed for at gå langs rester af muren, som nu er fyldt med graffiti. Køb f.eks. en god øko pølse eller en dürum med falafel og halloumi på markedet og nyd den i parken på en solskinsplet.

Berliner unterwelten: Hvis jeg skal fremhæve en attraktion i Berlin, så må det være Unterwelten. Her er der nemlig mulighed for at opleve en meget autentisk underverden – en uhyggelig intakt bunker, som gemmer på skræmmende og fascinerende historier fra 2. verdenskrig. Jeg var med på en tur (tur 1) med dansk guide, som gjorde historien og rundturen super interessant.

Olympia stadion: Berlins olympiske stadion viser sig at være yderst tilgængelig – 7€ og den olympiske by er din, hvis ellers det lokale hold ikke spiller hjemme. Egentlig var det min mand, som gerne ville besøge stedet, men faktisk endte jeg også med at finde det ret imponerende.

Tempelhofer Freiheit: Nogenlunde midt i Berlin finder man en træløs mega-park, som i virkeligheden er en nedlagt lufthavn. Parken/landingsbanerne bliver nu brugt til cykling, rulleskøjtning, kite-surfing og meget andet. Derudover er der midt i det hele en stor urban have, hvor der bl.a dyrkes urter, grøntsager og avles bier.

Hotel Mani: Dejligt hotel med fine, små værelser – hotellet ligger helt perfekt på Rosenthaler Platz og personalet er utrolig venligt.

Jeg håber I kan bruge min guide til Berlin, og hvis I kender nogle gode steder, så sig endelig til, så jeg kan få opdateret min guide.

The post Guide til Berlin appeared first on The Food Club.

PINK REGNBUEKAGE

$
0
0

FESTKAGE!

Sidste år blev jeg stillet en udfordring, nemlig at kreere en festbombe af en kage til magasinet Isabellas. Jeg konkurrerede med tre dygtige madbloggere om at lave den bedste festkage/dessert – jeg vandt desværre ikke, men det gjorde dygtige Maja fra bloggen Chocolat. Opskriften fik jeg aldrig delt med jer, så den kommer lige her! Festkager er jo altså ikke mit speciale, og det kræver en god portion tålmodighed at lave denne kage, men jeg må indrømme, at trods en del skønhedsfejl, var jeg ret stolt af mit resultat. 

Regnbuekage

Pink kage

Denne kage er en rigtig festbombe, og perfekt til festlige lejligheder fx. fødselsdage eller nytår. Kagen er en smule tidskrævende, men bunde og creme kan sagtens laves dagen før.

Kagen kan laves i andre farver eller blot laves i en hvid udgave.

{ PINK REGNBUEKAGE } ca. 10 personer

Kagebunde, 4 stk:
6 æg
175 g rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smør, smeltet
evt. lyserød farve

Varm ovnen til 200°C. Pisk æg, sukker og vanilje rigtig godt sammen til en luftig masse – det tager ca. 10 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og vend det rundt. Vend til sidst smørret i dejen – pas på ikke at slå luften ud af dejen.

Vil du lave farvede bunde, fordeles dejen i fire skåle og farves i forskellige nuancer – pas på ikke at røre for meget i dejen. Pensl en springform, 15 cm, og bag bundene en af gangen. Bages i ca. 12 minutter eller til de er gennembagte.

Chokolade ganache:
2,5 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 70%, finthakket

6 spsk amarena kirsebær

Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over den finthakkede chokolade. Lad det stå i ca. 1 minut, hvorefter det røres sammen til en skinnende og glat creme. Cremen stilles på køl natten over.

Næste dag kommes ganachen i en skål og piskes op med en håndmikser. Pisk langsomt i starten og øg hastigheden efterhånden. Når massen er blevet en smule blødere tilsættes amarena kirsebær og væsken derfra, og det hele piskes godt sammen. Når gananchen har en smørbar konsistens er den klar.

Smør-creme/frosting:
400 g blødt smør
ca. 6 dl flormelis
4 spsk sødmælk
skal fra 1 øko citron
evt. lyserød farve

Kom smør og flormelis i en røremaskine og pisk det forsigtigt sammen. Tilsæt mælk og citronskal, og pisk det hele godt sammen ved højere hastighed – pisk i ca. 5-6 minutter. Cremen skal være luftig og let – smag cremen til.
Vil du lave farvet frosting, fordeles cremen i tre skåle og farves i forskellige nuancer – sørg for at tage en smule frosting fra, som skal bruges til at smøre kagen op med – det behøver ikke være farvet.

Sådan samles kagen:

Læg en kagebund på et kagefad – hvis bundene er farvet, så start med den mørkeste. Fordel en smule chokolade ganache på bunden og smør det helt ud til kanten. Læg en ny kagebund ovenpå og gentag proceduren indtil der er creme mellem alle bundene.

Fordel et tyndt lag frosting over hele kagen, så den får en jævn overflade over det hele – dette gøres nemmest med en paletkniv. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den sætter sig en smule.

Kom de forskellige farvede frostings i sprøjteposer med en stjernetyl. Start nedefra og dekorér kagen med frosting, gerne i cirkler a la roser.

Kagen opbevares på køl indtil den skal serveres – tag den gerne ud ca. 10-15 minutter før servering.

Frosting - cake

_IMG_6748

LAGKAGE

The post PINK REGNBUEKAGE appeared first on The Food Club.

Hverdagsmad med fisk

$
0
0

Torsk med salat

Fisk står på menuen hos mig flere gange om ugen, for jeg er nemlig tosset med fisk. Jeg har lavet to hverdagsretter med fisk, som er super nemme at lave og ikke kræver specielt mange ingredienser. Jeg har valgt at bruge torsk og laks, men andre typer af fisk kan sagtens bruges til retterne. 

Grønkålssalat

{ Ovnbagt torske-pakker med grønkålssalat } 4 pers.:

2 porrer, i tynde skiver
2 gulerødder, i små tern
4 torskefiletter, andre typer hvid fisk kan bruges
1½ dl crème fraiche, gerne 38%
skal fra 1 økologisk citron
2 spsk olivenolie
salt og peber
4 små kviste kørvel eller persille

Salat:
150 g grønkål
2 æbler, skåret i tynde skiver
4 spsk hasselnødder, grofthakket
2 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel porrer, gulerødder og torsk på 4 stykker bagepapir. Rør crème fraiche, citronskal, olivenolie, salt, peber og urter sammen, og fordel det ovenpå torske-stykkerne. Fold bagepapir’et sammen og luk det godt til i enderne. Bag fiskepakkerne i ca. 10-12 minutter.

Rengør grønkål grundigt, og hak det fint – bland det med æbler og hasselnødder. Rør olivenolie sammen med eddike, salt og peber og vend det rundt i salaten – smag salaten til.
Server fiskepakkerne sammen med salaten og evt. et stykke groft brød.

LAKS

{ Sprød laks med citronkartofler } 4 pers.:

Citronkartofler:
300 g små kartofler
2 avocado’er, i tynde skiver
1 bdt karse elle spirer
skal fra 1 økologisk citron
saft fra 1 ciron
3 spsk olivenolie
salt og peber

Topping:
½ bdt bredbladet persille
25 g parmesan
4 spsk hasselnødder
1 spsk olivenolie
salt og peber

4 laksefiletter

Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt, og kog dem indtil de er møre. Tænd ovnen på 200 grader.
Hak ingredienserne til topping sammen – enten med en kniv eller i en foodprocessor. Fordel blandingen ovenpå laksefiletterne.
Kom laksefiletterne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter. Når kartoflerne er kogte, skæres de i mindre stykker og vendes sammen med avocado, karse, citronskal- og saft, olivenolie og smages til med salt og peber. Når laksen er bagt serveres den med lune citronkartofler.

The post Hverdagsmad med fisk appeared first on The Food Club.

Næsten sunde Snickers

$
0
0

Snickers

Forleden kastede jeg mig ud i et Snickers-projekt, som var yderst velsmagende. Opskriften havde jeg set i Michelle Kristensen’s nye bog, Mission Sund, og tænkte, at den lød for god til ikke at afprøve. De smagte naturligvis helt overdrevet godt, men desværre havde jeg lovet min mand at komme forbi med dem på hans arbejde…. så jeg måtte nøjes med at smage et lille bitte stykke. Men det betyder bare, at jeg har en god grund til snart at lave dem igen. 

Opskriften findes i MISSION SUND eller på Michelle’s blog.

God weekend.

Snickers - no sugar

Almost healthy snickers

The post Næsten sunde Snickers appeared first on The Food Club.

Morgengrød i GO’morgen Danmark

$
0
0

Breakfast

I morges var jeg endnu engang i Go’ morgen Danmark, denne gang for at trylle med lakrids. Jeg lavede bl.a denne klassiske havregrød, som jeg pimpede op med æblekompot, ristede hasselnødder og lakrids – en virkelig lækker kombination, som både er mættende og velsmagende.

Havregrød med æble/vaniljekompot, ristede hasselnødder og lakridsdrys, 4 personer:

Grød:
4 dl havregryn
4 dl mælk
4 dl vand

Æblekompot:
2 æbler
ca. 4 spsk vand
vaniljekorn

Topping:
4 spsk hasselnødder
ca. 2-3 tsk RAW lakridspulver (Johan Bülow)

Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde med vand og vaniljekorn – lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter eller indtil æblerne er helt møre og kogt sammen.

Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør, varm pande indtil de er gyldne og skallen løsner sig.

Kom havregryn i en gryde med vand og mælk, og bring det langsomt i kog. Lad det simre i ca. 2-4 minutter under omrøring. Smag havregrød til med lidt salt.

Server havregrød med æblekompot, ristede nødder og et drys lakrids på toppen.

Havregrød

The post Morgengrød i GO’morgen Danmark appeared first on The Food Club.


Vind ny kagebog; Copenhagen Cakes

$
0
0

Copenhagen-Cakes-Copenhagencakes-kogebog-50-kager-og-soede-koekkenkreationer

Jeg må tilstå, at jeg har en stor svaghed for kogebøger – jeg er vild med at læse nye opskrifter og kigge på smukke billeder. Det bliver en smule sjovere når man kender forfatteren, og i dette tilfælde kender jeg hende rigtig godt, da hun er min meget gode veninde. Cecilia står bag bloggen Copenhagen Cakes, hvor hun deler ud af sine søde opskrifter og smukke billeder. Nu har hun samlet 50 fantastiske opskrifter i en utrolig smuk bog “Copenhagen Cakes – 50 kager og søde køkkenkreationer”, som udkommer d. 19. marts.

Jeg har efterhånden smagt Cecilias kager en del gange, og jeg må indrømme, at hun virkelig er god til det med kager og søde sager. Hun er super dygtig, kreativ og har et godt øje for det æstetiske. Hendes opskrifter er nemme at gå til, selvom kreationerne ligner en million. Jeg har allerede udset mig en del opskrifter fra bogen, som jeg snart skal afprøve, bl.a Oreo-cheesecake med saltkaramel og vanilje, Citrontærte med nøddebund og Panna Cotta med bærcoulis… mmm, ja alle opskrifterne får altså mundvandet til at løbe.

CAKE

Jeg har været så heldig at få et eksemplar af bogen “Copenhagen Cakes – 50 kager og søde køkkenkreationer”, som jeg vil udlodde til én af jer. Hvis du ikke bliver den heldige vinder, så kan bogen bestilles via Cecilia’s webshop Copenhagencakeshop.

Vil du være med i kapløbet om denne lækre kagebog, så skal du smide en kommentar i kommentarfeltet og fortælle hvilken kage du har som favorit… svært spørgsmål, I know :-)

Onsdag d. 18. marts kl. 20 slutter konkurrencen og jeg trækker derefter vilkårligt lod blandt jeres kommentarer, og giver vinderen besked pr. mail.

CAKES

Copenhagen Cakes

The post Vind ny kagebog; Copenhagen Cakes appeared first on The Food Club.

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

$
0
0

lagkage uden tilsat sukker

Ja, måske er det lidt for tidligt at skrive om sol og sommer, men hvor er det skønt at dagene bliver længere, solen kigger frem og man kan mærke varmen komme snigende. De sidste mange uger har jeg virkelig haft lyst til søde sommerbær, mad fra grillen og i det hele taget bare lettere mad, som kan nydes udenfor en lun sommeraften. Jeg er klar over, at der kommer til at gå lidt endnu før det sker, men indtil da, vil jeg dele denne sommerlagkage med jer, som for mig er indbegrebet af sommer. Opskriften er fra min kagebog “Sunde Søde Sager” og kagen har endda sneget sig på bogens forside. 

berries

I min kagebog finder du mere end 80 opskrifter på skønne kager og søde sager, som alle er lavet uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel. Hvis du kunne tænke dig flere af den type opskrifter, så kan bogen altså købes lige her på Saxo, hvor den sælges med en smule rabat.

Lagkage med hindbær og saltet dadelkaramel, 6-8 personer, glutenfri

Som barn drømte jeg om at have fødselsdag om sommeren, men faktum er, at jeg fylder år i december. Som en slags trøst har jeg dog altid fået lagkage med hindbærskum på min fødselsdag. Denne lagkage smager præcis som i min barndom, og den kan sagtens serveres året rundt, for den smager nemlig himmelsk. Du kan jo pifte lagkagen op som du ønsker, fx. med mørk chokolade, andre typer frugt, frysetørret bær…. kun fantasien sætter grænser.

Bunde:
200 g mandelmel
1 tsk bagepulver, brug evt. glutenfri bagepulver
½ tsk ren vaniljepulver
2 æg
4 spsk mælk
100 g kokosolie
75 g sukrin gold
skal fra 1 øko citron

Saltet dadelkaramel:
10 bløde dadler uden sten
1 dl mælk
½-1 tsk havsalt

Hindbærskum:
3 dl fløde
2 spsk sukrin melis
2 dl frosne eller friske hindbær

Pynt:
friske bær og frugt

Bland mandelmel, bagepulver og vanilje sammen i en skål. Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Rør blommerne sammen med mælk, blød kokosolie, sukrin og citronskal. Vend de tørre ingredienser i de våde, og rør dejen godt sammen. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, og fordel den i to springforme, beklædt med bagepapir, Ø 18 cm. Bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter, og lad dem køle helt af i formene.

Skær dadlerne i små stykker, og kom dem i en blender med mælk og salt. Blend det til en ensartet masse og smag det til. Ønsker du en tykkere karamel, så hæld massen på en pande, og varm forsigtigt blandingen op, til den tykner. Tag den af varmen, og lad karamellen køle af. Dette trin kan godt undlades!

Pisk fløde til let skum, og tilsæt sukrin melis og hindbær – smag til.

Smør den ene bund med dadelkaramel, og fordel flødeskummet på bundene. Pynt lagkagen med frisk frugt eller friske bær. Stil kagen på køl i ca. 1-2 timer inden servering.

Glutenfri lagkage

The post Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel appeared first on The Food Club.

Grønt på pizzaen

$
0
0

pizza

Sidste søndag sprang jeg ud som madskibent hos Politiken og min første artikel handlede om PIZZA – en spise, som jeg holder utrolig meget af. Mit fokus var pizzaer med skønt, vegetarisk fyld, og måske nogle af jer allerede har læst artiklen. Ellers kan den ses på Politiken’s website, hvor opskrifterne også er tilgængelige. Der er tre “traditionelle” pizzaer og en enkelt med blomkålsbund, som jeg virkelig er stor fan af – har du ikke har prøvet den, vil jeg klart anbefale at hoppe ud i det.

Husk at holde øje med Politiken fremover, hvor jeg indimellem vil dele mine opskrifter, billeder og ord.

Rigtig god weekend.

The post Grønt på pizzaen appeared first on The Food Club.

Hurtige hverdagsretter

$
0
0

kylling

Jeg er stor fan af mad der kan laves i fad, og det kan begge disse retter. Så hvis du ligesom mig har en doven søndag, skal du måske kaste dig over en af opskrifterne!

Kylling i fad med ratatouille, 4 pers.:

500 g små tomater
1 squash, i tern
2 peberfrugter, i tern
2 rødløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakket
4 kyllingebryster, gerne med skind
4 spsk olivenolie
salt og peber
frisk timian

Tilbehør: groft brød eller en sprød salat – se mine 10 bedste salater her.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad og fordel kyllingebrysterne ovenpå. Hæld olie over, og krydr med salt, peber og masser af frisk timian. Sæt fadet i ovnen og bag det i ca. 18-20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Server kylling i fad sammen med groft brød eller en sprød salat.

Tip: Du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med andre grøntsager, fx. gulerod, porrer, broccoli, fennikel eller aubergine.

hverdagsmad

Svinekoteletter i karry med ris, 4 pers.:

olie til stegning
4 svinekoteletter
2-3 tsk stærk karry
salt og peber
2,5 dl fløde
2 æbler, i tynde skiver
2 rødløg, finthakkede
250 g grønne bønner

Tilbehør:
275 g basmati ris (eller fx. blomkålsris)

Kom risene i en gryde og kog dem efter anvisning på pakken – tænd ovnen på 200 grader.
Varm olie op på en pande eller grillpande, og svits koteletterne på begge sider og krydr med karry, salt og peber. Hæld fløde i et ildfast fad og læg æbler, løg og bønner deri. Fordel koteletterne ovenpå og bag det i ovnen i ca. 10-15 minutter. Når koteletterne er gennemstegte serveres de sammen med ris.

Tip: Du kan “spice” dine ris op ved at komme krydderier i gryden under kogning – fx. gurkemeje, limeblade, kardemommekapsler eller citronskal.

The post Hurtige hverdagsretter appeared first on The Food Club.

Sukkerfrie kager

$
0
0

Orangekage

I morges var jeg i Go’ morgen Danmark og lave kager uden hvidt tilsat sukker – men i stedet med tørret og frisk frugt. Jeg lavede i alt tre kager; en choko/orange-kage, blåbær-muffins med banan og verdens bedste træstammer, og alle opskrifterne vil jeg dele med jer her. Jeg er naturligvis klar over, at både frisk og tørret frugt indeholder frugtsukker, der ligesom alm. sukker ikke er sundt i for store mængder. Heldigvis er disse lækkerier ikke nogle, som man kan spise særlig mange af før den søde trang er stillet, og som med alle andre lækkerier, så er dette selvfølgelig ikke nogle, som skal indtages i store mængder :-) Udover at kagerne er sukkerfrie, så er de også mælke- og glutenfrie. 

Lækre træstammer

Hjemmelavede træstammer, ca. 8 stk.

Marcipan:
100 g mandler
3 store, bløde dadler uden sten

Dadel/rom-fyld:
125 g store, bløde dadler uden sten
30 g hasselnødder
15-20 g god, mørk kakao
ca. 2 tsk god rom eller romessens – smag til undervejs

Andet:
ca. 35-40 g mørk chokolade, 85%

Start med at lave marcipan – kom mandlerne i en foodprocessor, og blend dem til groft mel. Tilsæt tre dadler uden sten, og blend igen indtil massen er homogen. Ønsker du en fuldstændig fin marcipan, så blend i længere tid. Stil marcipanen på køl i ca. 20 minutter. (marcipanen kan også rulles til kugler, evt. tilsat smag fx. citron/appelsinskal, lakrids, mint, og overtrækkes med chokolade, og bruges som konfekt)

Kom alle ingredienserne til fyldet i en foodprocessor, og blend indtil massen er helt samlet og nødderne er blendet fint – smag massen til.

Form fyldet til små pølser (alt efter hvilken størrelse du ønsker).

Rul marcipanen tyndt ud – det er nemmest at gøre mellem et stykke bagepapir. Lav én træstamme ad gangen – læg en pølse på et stykke udrullet marcipan og rul forsigtigt marcipanen rundt om. Skær enderne pænt til og gentag processen indtil al marcipanen er brugt op.

Smelt chokoladen og dyp enderne i chokolade – stil træstammerne i køleskabet, og servér dem helst direkte fra køl.

muffins

Muffins med blåbær & banan, 8 stk.
Disse muffins er super lækre og har en virkelig dejlig smag – de holder sig gode og friske i ca. 2-3 dage.

Dej:

2 modne bananer
3 æg
50 g kokosolie
150 g alm. mandelmel
25 g kokos
1 tsk bagepulver
skal fra 1 økologisk citron, revet
100 g blåbær, friske eller frosne
2 spsk mandler eller pistacienødder, grofthakkede

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Kom banan, æg og kokosolie i en blender eller foodprocessor, og blend, indtil massen er ensartet.

Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver og citronskal sammen, og vend det godt rundt med bananmassen. Tilsæt til sidst blåbær til dejen.

Fordel dejen i muffinforme af papir og drys med hakkede mandler/pistacienødder – bag kagerne i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til de er gennembagte.

kagen

Choko-orange-kage med hasselnødder, 8-10 personer
Det lyder måske en anelse mærkeligt at koge appelsiner, men tro mig – det giver kagen en dejlig smag og fugtig konsistens.

Ingredienser:

2 øko appelsiner
200 g alm. mandelmel
5 spsk god, mørk kakaopulver
6-8 bløde dadler uden sten
2 spsk kokosolie
6 æg
1 tsk ren vaniljepulver
1 tsk bagepulver
4 spsk hasselnødder

Kom de hele appelsiner i en gryde med vand, til de er dækket – kog dem, til de er møre, ca. 1½ time, og lad dem køle af. Skær appelsinerne over, og fjern eventuelle kerner. Kom appelsinerne med skal i en blender, og blend indtil de har konsistens som puré.

Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen hasselnødderne), og blend indtil dejen er ensartet.

Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm. Hak hasselnødderne og drys dem på toppen.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.
Lad kagen køle helt af i formen. Kagen kan holde sig i ca. 2-4 dage og bliver næsten bedre dag for dag.

Har du fået lyst til flere af denne type opskrifter, så husk at jeg har udgivet en bog “Sunde Søde Sager” – læs mere her på Saxo.com.

The post Sukkerfrie kager appeared first on The Food Club.

Viewing all 354 articles
Browse latest View live