Quantcast
Channel: Ditte Ingemann – The Food Club
Viewing all 354 articles
Browse latest View live

3 retters menu (low carb)

$
0
0

dessert

Det behøver slet ikke at være så kedeligt at servere sund mad for sine gæster, tværtimod. Det er altid dejligt at forkæle sine gæster med god mad, men der kan også meget let ryge mange ekstra kalorier indenbords når man er i godt selskab.
Tænk over at sammensætte en menu, som indeholder mange grøntsager og meget protein, f.eks. i form af et stykke lækkert fisk eller kød. Hav fokus på portionstørrelserne – når du skal spise tre eller fire retter, så husk at portionerne ikke behøver at være så store som til hverdag – hellere lidt, men godt. Prioritér at lave en lille, men lækker dessert – ofte er en lille smule nok til at stille den søde trang, hvis man allerede er mæt i forvejen.

Nyd hver en bid og lad være med at have dårlig samvittighed.

Her får du et bud på en 3-retters menu med fokus på velsmag og farver, og alle opskrifterne er fra min kogebog “Low Carb fra The Food Club”.

Vil du have mere inspiration til sund mad med færre kulhydrater, så har jeg skrevet en bog om emnet  - her er hvad Saxo skriver om bogen: “Low Carb fra The Food Club” er en yderst flot og ikke mindst smuk sundhedsbog til alle, der ønsker at tabe sig, spise sundere eller blot stabilisere deres vægt med god og smagfuld mad. Bogen indeholder intet mindre end 80 skønne opskrifter på mad, der er både sundt, velsmagende og ikke mindst low carb. Der er fokus på, at retterne indeholder få kulhydrater, masser af proteiner og sunde fedtstoffer.

forret

Forret: Kokosrejer med avocadodip, 4 personer
9,2 g kulhydrat pr. person

Ingredienser:
200 g rå rejer, gerne med hale
1 æg
½ dl kokosfibermel
½ dl revet kokosmel
1 tsk stødt chipotle chili
havsalt
2 spsk kokosolie til stegning

Dip:
2 moden avocado’er
200 g tomater
1 æble
1 bdt koriander
saft fra ½ lime
salt og peber

Rengør rejerne, og fjern eventuelle tarme. Slå ægget ud i en skål, og pisk det let. Bland kokosfibermel, revet kokos, chili og salt sammen i en anden skål. Vend først rejerne i sammenpisket æg, dernæst i kokosblandingen. Varm kokosolie op i en pande, og steg rejerne gyldne på begge sider.

Rør kødet fra avocado’erne sammen med finthakket tomat, æble og koriander. Smag dippen til med limesaft, salt og peber. Servér de lune rejer sammen med avocadodippen.

hovedret

Hovedret: Alt i en gryde, 4 personer
27 g kulhydrat pr. person

Denne ret er inspireret fra en rejse til Istanbul, hvor jeg fik en ret med oksekød, aubergine og masser af kanel. Alle ingredienserne skal bare i en gryde, og så passer den ellers sig selv, indtil den skal serveres.

Ingredienser:
1 spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
3 tsk stødt kanel
3 tsk stødt spidskommen
1 rødløg, finthakket
1 rød peberfrugt, i tern
300 g aubergine, i tern
250 squash, i tern
400 g hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
salt og peber

Gremolata:
½ bdt bredbladet persille
½ bdt mynte
skal fra 1 økologisk citron
1 fed hvidløg

Andet:
35-50 g pinjekerner, ristede
kernerne fra 1 granatæble

Varm olie op i en stor gryde, og brænd de tørre krydderier af deri. Tilsæt løg, peberfrugt, aubergine og squash, og svits det hele i ca. 5 minutter. Tilsæt oksekød, svits videre i ca. 2-3 minutter. Vend det hele godt rundt, og tilsæt de hakkede tomater tilsættes. Lad det simre i ca. 1 time.

Hak alle ingredienserne til gremolataen fint. Bland det sammen, og kom det i en skål.

Smag gryderetten til med salt og peber, og vend ristede pinjekerner i inden servering. Servér retten med et drys gremolata og granatæblekerner.

dessert-1

Dessert: Kokostærte med vanilje-rabarber og creme, 6-8 personer

En tærte kan varieres i mange retninger. Brug tærteopskriften her som en basisopskrift, og fyld din tærte med de friske bær og frugter, du bedst kan lide. Husk blot, at lægge kokosmælk på køl et døgn før.

Tærtebund:
200 g alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
40 g blødt kokosolie
1 æg
2 spsk sukrin

Vanilje-rabarber:
1½ dl vand
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
3 spsk sukrin gold
175 g rabarber

Creme:
2 dåser kokosmælk, gerne af god kvalitet og ikke light, lægges på køl et døgn før
3 spsk sukrin, ris malt sirup, stevia eller honning

Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen. Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i en aflang tærteform eller evt. en rund form, 22 cm, gerne med løs bund. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil bunden er sprød og gylden. Lad tærtebunden køle helt af.

Kom vand, vanilje og sukrin i en gryde. Rens og skær rabarberne ud i mindre stykker, og kom dem i gryden. Lad det hele koge op, og sluk så for gryden. Lad rabarberne køle helt af i lagen.

Læg koksmælken på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver helt hård. Tag den hårde del over i en skål. Gem den resterende tynde del af kokosmælken til fx smoothies, grød og gryderetter. Tilsæt ris malt sirup eller sukrin, og pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser, indtil den får en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til, og fordel den over den kolde tærtebund. Tag rabarberne op ad lagen, og pynt kagen med stykker af rarbarber.

The post 3 retters menu (low carb) appeared first on The Food Club.


Farvede påskeæg

$
0
0

EGGS

Glædelig påske allesammen. Jeg har tilbragt påsken med min familie i jylland og meget af tiden er gået med mit farve-æg-påske-projekt. Jeg fik pludselig en fiks idé efter at have set disse smukke æg, og besluttede selv at gå i gang. Æggene er både sjove at lave, og så er de super dekorative – hvis du mangler et lille påske-projekt, så kan du stadig nå at kaste dig ud i at farve æg. 

eggs-easter

eggs

Æggene kan farves med alverdens ting, og hvis du har en god idé til andre ting, som kan farve æg, så sig endelig til. Jeg brugte rødkål, rødbede og løgskaller (rødløg), og brugte både hvide og brune æg, da de reagerer forskelligt på farverne.

Sådan farver du æg:

1.. Kog æggene til de er hårdkogte
2.. Hak eller riv grøntsagerne og kom dem i hver sin gryde med vand og lad det koge i ca. 20 minutter – eller indtil vandet har den ønskede farve.
3.. Sigt grøntsagerne fra og hæld vandet i syltetøjsglas – kom 1 spsk eddike i hver glas
4.. Fordel æggene i glassene og lad dem trække indtil de har den ønskede farve

eggs-6

eggs-1

The post Farvede påskeæg appeared first on The Food Club.

Low Carb Grønt

$
0
0

Små rødbeder

Der er ingen tvivl om, at jeg er vild med Aarstiderne, deres koncept og filosofi, og derfor blev jeg også super glad, da der pludselig stod en kasse foran min dør for et par uger siden – og så var det ovenikøbet deres Low Carb grøntkasse, som var fyldt med alverdens skønne grøntsager.

Aarstiderne sender deres kasser ud sammen med nogle rigtig gode opskrifter, men jeg er jo typen, der ikke kan lade være med at improvisere, og det gjorde jeg også med kassens indhold. Kassen indeholdte bl.a. knoldselleri, små rødbeder, blomkål, tomater, løg, æble, fennikel, dild, broccoli, hvidløg, citron og radicchio.

Salat

Nogle af grøntsagerne blev brugt til en blomkål & broccoli “couscous” med tomater og friske ramsløg. Derudover lavede jeg to salater fra min salatbog, nemlig Sellerisalat med mandler og hvidløg og Endelavesalat. Mange af grøntsagsresterne forvandlede jeg til små hot-dog brød, som jeg efterhånden spiser flere gange om ugen – de kan bruges til hot-dogs, som wraps, pizzabund eller som fladbrød med pålæg på.

"couscous"

Blomkål/broccoli “couscous”, 4 pers:

1/2 broccoli
1/4 – 1/2 blomkål
250 g små tomater
8 radiser
6-8 blade ramsløg

Dressing:
4 spsk olivenolie
2 tsk grov sennep
saft fra 1/2 citron
skal fra 1 citron
salt og peber

Skær broccoli og blomkål ud i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor – kør indtil grøntsagerne er finthakkede og minder om ris i størrelsen. Halver tomaterne og skær radiserne i tynde skiver. Hak ramsløg fint og bland alle ingredienserne sammen.

Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til – vend dressingen godt rundt i salaten inden servering.

Du kan pifte salaten på ved at tilsætte nogle grofthakkede mandler.

Rødbedesalat

Endelavesalat, 4 pers.:

4 gulerødder
2 rødbeder
½ -1 spidskål
3 spsk mandler
3 spsk honning

Dressing:
2-3 spsk olivenolie
1 spsk mørk balsamico
salt og peber

Skræl gulerødder og rødbeder, og skær dem ud i små tern. Hak spidskålen meget fint, og bland det sammen med rodfrugterne.
Varm en pande godt op, og tilsæt honning og mandler. Vend det rundt i et par minutter, indtil honningen begynder at simre og blive gylden. Fordel mandler og honning på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af, så mandlerne bliver sprøde. Hak mandlerne groft, og brug dem som drys til salaten. Ønsker du ikke søde mandler, så rist mandlerne på en tør pande indtil de får en smule farve – hak dem og drys dem over salaten.

Bland ingredienserne til dressingen godt sammen, vend det i salaten, og smag til. Server med det samme, så mandlerne bevarer deres sprødhed.

Fladbrød

Fladbrød, ca. 5 stk.:

250 g grøntsager, fx. rødkål, hvidkål, broccoli, squash, blomkål
½ dl alm. mandelmel
25 g revet parmesan
1 æg
2 spsk karse, kan undlades
2 tsk loppefrøskaller
½ tsk havsalt

Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor og blend indtil massen er helt fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen. Form dejen til 5 store, flade brød – det gøres nemmest ved at forme direkte på en bageplade med bagepapir, og evt. med fugtige hænder. Bag fladbrødene ved 200 grader, varmluft, i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af inden de fjernes fra bagepapiret.

Bagt selleri

Bagt sellerisalat med mandler & hvidløg, 4 pers.:

1 knoldselleri
6 spsk mandler
1 fed hvidløg
4-6 stængler frisk citrontimian eller alm. timian
saft fra ½ citron
6 spsk olivenolie
salt og peber

Skræl og riv knoldsellerien groft på et rivejern eller foodprocessor med rivejern. Kom det i en bradepande sammen med mandler, revet hvidløg og timian. Vend det hele godt rundt sammen med citronsaft, olie, salt og peber. Bag det ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil det bliver lysebrunt. Rør gerne i det undervejs. Salaten kan både serveres lun eller kold.

The post Low Carb Grønt appeared first on The Food Club.

Hjælp – ny kogebog på vej!

$
0
0

grønt

I øjeblikket arbejder jeg på en ny kogebog – en bog som længe har været undervejs, og jeg har helt sommerfugle i maven over at tænke på, at den langsomt tager form, og snart ser dagens lys og boghandlernes hylder. Da jeg kastede mig over min første kogebog om salater var min drøm egentlig at skrive en bog, som handlede om mere end blot salater, men om grøntsager og vegetariske retter mere generelt. Jeg ELSKER nemlig grøntsager og de spiller en meget, meget stor rolle i min kost – jeg er absolut ikke vegetar, men grøntsagerne spiller en lige så stor rolle som kød og fisk, og indgår stort set i alle mine måltider.

Jeg skriver på en ny bog om netop dette emne – nemlig grøntsager. Indtil videre har bogen titlen “Mit Grønne Køkken” og udkommer omkring september 2015. Jeg knokler på livet løs med manus, som skal afleveres i næste uge, og har nu indset, at jeg har brug for jeres hjælp.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre jeres tanker om grøntsager, og hvordan du finder vejen til at få masser af grønt i kosten – måske du har nogle guldkorn, som du har lyst til at dele med mig?
Måske har du svært ved at spise nok grønt, og i den forbindelse vil jeg gerne høre, hvad der kunne motivere dig til at spise flere grøntsager i hverdagen. Lad mig endelig vide, hvis der er nogle emner eller temaer, som du kunne tænke dig, at jeg sætter fokus på i min kommende bog. Jeg vil blive glad for alle de tanker I måtte have om emnet, så fyr endelig løs i kommentarfeltet – på forhånd TAK!

Jeg deler en smule billeder fra bogens tilblivelse på Instagram, så der kan du følge med, hvis du vil holdes opdateret.

radiser

The post Hjælp – ny kogebog på vej! appeared first on The Food Club.

Jeg giver kage!

$
0
0

Tærte

Tusind tak for alle de gode tips og inputs til mit sidste blogindlæg – jeg har verdens sejeste læsere! Så derfor giver jeg kage…. eller i hvert fald opskriften på en mega lækker kage. Opskriften lavede jeg til Fit Living sidste år, og jeg ved naturligvis godt, at det ikke helt er bærsæson endnu, men jeg har bare så svært ved at vente :-) Tærten kan også bages med æbler, pærer, ferskner, blommer, abrikoser og andre typer af frugt.

BÆR

Grov galette med sommerbær, 3-4 pers.

Dej:
80 g hvedemel
ca. 50 fuldkornsspelt
et nip salt
2 spsk rørsukker eller kokossukker
50 g blødt smør
25 ml koldt vand

Fyld:
250 g friske bær, fx jordbær, blåbær, brombær og hindbær
2 spsk rørsukker eller kokosukker
1 spsk majsstivelse

Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen – den skal bare være smidig og hænge sammen. Rul dejen ud til en cirkel, Ø 22 cm – det er nemmest at rulle den ud direkte på et stykke bagepapir.

Skær jordbær ud i mindre stykker og bland dem med de andre bær. Vend forsigtigt sukker og majsstivelse rundt i bærrene. Fordel bærrene på tærtebunden, og fold kanterne op – pensl kanterne med vand.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 35 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.

Server tærten lun med fx creme fraiche, is eller skyr, og et drys flormelis.

Tærte med bær

The post Jeg giver kage! appeared first on The Food Club.

Morgendessert

$
0
0

Chiagrød

Når jeg skal forkæle mig selv, så laver jeg en portion chiagrød til morgenmad. Det er super nemt at lave, smager fantastisk godt og så er chiafrø rigtig sunde. Chiafrø er udråbt som superfood og faktisk er chia, Mayaernes ord for ’styrke’. De små frø har et rigtig højt indhold af fibre og kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver. Chiafrø indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Frøene indeholder to gange så meget protein som andre frø, og fem gange så meget kalcium som mælk.

Jeg laver min chiagrød i en meget simpel version, men du kan pimpe den op med fx. kakao, banan, kaffe, appelsinskal, kanel…. eller hvad du synes er lækkert. Jeg laver grøden med kokosmælk, fordi jeg elsker kokos og det giver den mest lækre konsistens. Du kan også prøve at lave det med fx. mandelmælk.

Chiapudding

Chiagrød, 2 store eller 4 små portioner:

4 spsk chiafrø
1 dåse kokosmælk, 400 ml (ikke light)

Topping:
æbletern
hakkede mandler
nøddesmør
granatæblekerner
kokosflager
frysetørrede bær

Rør chiafrø godt sammen med kokosmælk, og fordel blandingen i små glas. Stil dem på køl i min. 2 timer eller natten over. Grøden skal sættes sig helt.
Inden servering toppes chiagrøden med frisk frugt, bær og nødder.

The post Morgendessert appeared first on The Food Club.

Hurtige havregrynshapsere

$
0
0

Granola bars

Jeg er altid på udkig efter ny inspiration på andre blogs og elsker at teste nye opskrifter. Jeg kastede mig over disse lækre havregrynsbarer forleden, og de blev rigtig gode. Jeg satser på at lave en ny portion næste gang jeg skal ud at rejse og have dem med som en sund snack.

De kan også sagtens bruges som et sødt mellemmåltid eller komme med i madpakken. Opskriften kan du finde på denne fine blog, og det eneste jeg ændrede i opskriften var at udskifte rosiner med gojibær.

The post Hurtige havregrynshapsere appeared first on The Food Club.

Vaffelburgere

$
0
0

LOW CARB burgere

Jeg må tilstå, at burgere er ét af de måltider, som jeg aldrig bliver træt af – de kan varieres på et utal af måder og jeg elsker både vegetarburgere og burgere med en stor, saftig bøf. I min bog “Low Carb fra The Food Club” er der faktisk to burgeropskrifter; en “almindelig” cheese/bacon burger, og så disse vaffelburgere med vegetariske bøffer. Normalt spiser jeg burgere med grøntsagsbrød i stedet for almindelige burgerboller – opskriften på mine grøntsagsbrød kan du også finde i min Low Carb bog eller lige her hvor de er brugt til hot-dogs.

burgere- vegetarian

Vaffelburgere med quinoabøf og hvidløgsmayo, 4 pers.
25 g kulhydrat pr. person

Disse små vaffelburgere er en sjov og anderledes variant til almindelige burgere. Saml alle burgerne og stil dem på et fad ind på bordet – er helt sikker på, at det både falder i børn og voksnes smag. Jeg har valgt en vegetar-udgave, men du kan også lave små oksekødsbøffer i stedet.

Vafler:
2 æg, str. M
1,5 dl mælk
100 g alm. mandelmel
40 g hørfrømel
1 tsk bagepulver
et nip salt
olie eller smør til stegning

Bøffer:
½ dl hvid quinoa
200 g blomkål
1 dl ærter, optøede
2 æg, str. M
50 g feta
2 spsk alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
salt og peber
kokosolie til stegning

Andet:
1 moden avocado, i tynde skiver
1 rødløg, i tynde skiver
grøn salat el. baby spinat
Ketchup, find min opskrift lige her
Mayo tilsat revet hvidløg

Rør alle ingredienserne til vaffeldejen rigtig godt sammen, indtil dejen er glat og uden klumper. Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med olie eller smør. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op – opskriften giver ca. 4 omgange.

Skyl quinoa grundigt og kog det efter anvisning på pakken – lad det køle af. Kom blomkål, ærter, æg og feta i en foodprocessor og blend det rigtig godt sammen. Rør mandelmel, kokosfibermel, salt, peber og quinoa i blandingen, og stil det på køl i ca. 20 minutter. Farsen må ikke være for våd, så tilsæt mere mel, hvis den virker for klistret.

Varm olie op i en pande, og form farsen til små bøffer, og steg dem gyldne og sprøde – ca. 5-6 minutter på hver side. Hvis der bliver for mange bøffer, så gem dem endelig til madpakken næste dag.

Byg burgerne mellem to vaffelhjerter og smør ketchup og mayo på dem og læg bøf, salat, løg og avocado ind imellem – fortsæt indtil vaflerne er brugt op. Servér burgerne det samme fx. på et stort fad.

*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

The post Vaffelburgere appeared first on The Food Club.


Bønne-brownies

$
0
0

Butter bean brownies

I min bog “Sunde Søde Sager” har jeg en opskrift på cupcakes med sorte bønner og kakaofrosting. Det lyder måske en anelse mærkeligt med bønner i kage, men det bidrager med en rigtig god smag og konsistens, så giv det en chance. Jeg har videreudviklet på min cupcake-opskrift og har nu lavet disse brownies med hvide bønner. Mine bønne-brownies er uden mel og mælk, og jeg har brugt ahornsirup til at søde kagen med. 

Healthy brownies

{ BØNNE BROWNIES } 15 stk.

480 g butter beans, kogte
4 æg
100 g ahornsirup
1 tsk ren vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
6 spsk kakaopulver (ca. 75 g)
skal fra 1 øko appelsin
200 g kokosolie, smeltet
100 g valnødder eller hasselnødder, grofthakkede

Bruger du bønner fra dåse, så dræn dem og skyl dem grundigt. Kom bønnerne i en foodprocessor sammen med æg og blend det godt sammen. Tilsæt ahornsirup og vanilje og blend igen. Kom bagepulver, kakaopulver og appelsinskal i dejen og blend igen. Rør til sidst smeltet kokosolie og nødder i dejen. Fordel dejen i en form, 20 * 28 cm, beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle helt af inden den skæres ud.

Kagen smager bedst dagen efter når den har fået lov til at sætte sig, og den udvikler også mere smager når den er helt kold. Kagen holder i ca. 2-4 dage.

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

The post Bønne-brownies appeared first on The Food Club.

Skåne Gastro Week

$
0
0

_P5070222

Jeg står med det ende ben på vej op i en flyver og mod varmere himmelstrøg, og er så ærgerlig over, at jeg ikke kan deltage i Skåne Gastro week, som finder sted d. 8. – 17. maj. Men jeg var så utrolig heldig at få en smagsprøve i går på den nye restaurant Kitchen & Table i Malmø, hvor jeg sammen med min mand spiste en virkelig lækker 3-retters menu i følgeskab af nogle skønne øko og biodynamiske vine.

_P5070169

Skånes første Gastro Week ligger, når regionen står i forårsflor den 8. – 17. maj, men det er ikke kun foråret, der inviterer til fest. Otte skånske restauranter i Malmø, Helsingborg og Skanör-Falsterbo lægger dug på bordet og byder inden for, og der bliver tale om kogekunst på højt niveau og til priser, der ligger langt under det normale. Skåne Gastro Week er særligt tilrettelagt til danskerne.

Vi spiste på Kitchen & Table i Malmø og det kan bestemt anbefales. Den svenske kendis-kok Marcus Samuelsson, som til hverdag vinder kulinariske priser for sine restauranter i Harlem og kokkererer for Obama, inviterer i Skåne Gastro Week danskerne indenfor på sine konceptrestauranter i Sverige under navnet Kitchen and Table. Meningen er, at fine-dining oplevelsen fra New York skal kombineres med de allerfineste lokale råvarer, og hver restaurant er derfor unik. I Skåne kan man opleve konceptet i både Malmø og Helsingborg.

Kitchen and Table Malmø åbnede i starten af maj 2015 i toppen af byens nyeste skyskraber, et stort hotel-, koncert- og konferencecenter, Malmø Live. Udover god mad kan man derfor nyde en usædvanlig udsigt over byen, Turning Torso og Øresundsbroen i regionens nyeste skybar.

Du kan læse meget mere om Skåne Gastro Week og finde billetter lige her

_P5070181

_P5070176

_P5070189

_P5070210

_P5070167

 

The post Skåne Gastro Week appeared first on The Food Club.

Grønne måltider

$
0
0

Sunde salater

Så er det vist blevet tid til et nyt blogindlæg – jeg sidder på Mallorca og skriver dette indlæg under en bagende sol og med smuk udsigt. Selvom jeg holder ferie, kan jeg ikke lade være med lige at tjekke ind på bloggen, og jeg må også indrømme, at jeg allerede efter 5 dage savner mit køkken og at få fingrene i gryderne. Så for at få stillet min lyst kastede jeg mig over bloggen, og deler her tre rigtig gode og sunde måltidssalater, som alle smager godt og er fyldt med gode grøntsager. Opskrifterne kan både bruges som aftensmad eller tages med i madpakken til frokost. 

Sund salat med squash

{ “Spaghetti” squash med grov pesto og lynstegt svinekød }
4 personer

Det er rigtig sjovt at lave nudler og spaghetti ud af grøntsager, men det kræver du har en spiralizer, og den kan købes i helsekostbutikker og specialforretninger. Nogle mandolin-jern har samme funktion.

Pesto:
1 dl bredbladet persille
1 fed hvidløg
20 g mandler
ca. ½ olivenolie
salt og peber

2 små squash
2 håndfulde frisk babyspinat
1 bdt brøndkarse

500 g svinekød, i tern eller strimler
1-2 tsk olie til stegning
salt og peber

Kom ingredienserne til pesto’en i en blender eller foodprocessor, og blend indtil pesto’en er helt ensartet – smag til og kom pesto’en i et rent glas, som opbevares på køl.

Kør squash til nudler på en spiralizer og vend det med spinat og brøndkarse. Fordel et par skefulde af pesto’en i salaten, og vend det hele godt sammen.

Steg svinekødet i olie på en varm pande og krydr med salt og peber. Når svinekødet er gennemstegt serveres det sammen med squash-salaten.

Tip: Gem resten af pesto’en i et rent glas på køl, og brug den i sandwich eller som en dip til rå grøntsager.

Kålssalat med laks

{ Super sund salat med savoykål, laks og avocado }
4 personer

Denne salat er perfekt som en frokostsalat, men kan også sagtens spises til aftensmad. Salaten indeholder masser af sunde fedtstoffer fra både laks, nødder og avocado. Savoykål kan erstattes af andre typer kål, fx. spidskål, hvidkål eller rosenkål.

½ savoykål, ca. 350 g kål
1 avocado
4 spsk valnødder
4 laksefiletter, ca. 400 g
salt og peber

Dressing:
2 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
ca. 10 g ingefær, finthakket eller revet
salt

Skær savoykål i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær kødet fra avocado’en i små tern, og vend dem sammen med kål og grofthakkede valnødder.

Steg laksefiletterne på en varm pande i ca. 4-5 minutter på hver side og krydr dem med salat og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den godt rundt i salaten.

Inden servering brækkes laksen ud i små stykker og fordeles ovenpå salaten eller server laksefiletterne med salaten til ved siden af.

Sprød thaisalat

{ Sprød thaisalat med koriander og kyllingespyd }
4 personer

Den sprøde thaisalat kan piftes op med en smule frisk, rød chili, hvis du ønsker en smule mere styrke.

¼ rødkål (spidskål el. hivdkål kan bruges)
4 gulerødder
1 mango
1 bdt koriander

Dressing:
2 spsk olivenolie eller neutral olie
1 tsk kokossukker
saft fra 1 lime
2 tsk sesamfrø
2 tsk soja eller tamari

Spyd:
500 g kyllingebryst
2 spsk olie
1-2 spsk soja eller tamari
1 spsk sesamfrø

Skær rødkål og gulerødder i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær mango ud i små tern og hak koriander fint. Vend det hele godt sammen.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til, så den både er salt, sød og syrlig. Vend dressingen godt rundt i salaten, og lad den gerne trække på køl mens kyllingen tilberedes.

Skær kyllingen ud i små tern og vend ternene godt rundt med olie, soja og sesamfrø. Kom kyllingen på spyd og steg dem på en varm pande indtil de er gennemstegte.
Server de lune kyllingespyd sammen med kålsalaten.

Tip: Hvis der er ekstra kylling og kålsalat tilbage, så smager det rigtig dejligt næste dag på madpakken.

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

The post Grønne måltider appeared first on The Food Club.

Min Low Carb Kogebog

$
0
0

lowcarb

I sidste måned var min bog ” Low Carb fra The Food Club” omtalt i et stort interview med mig i det hollandske Jamie Oliver magasin, og det er jeg naturligvis mega stolt over, da jeg er stor fan af Jamie. Men udover at bogen bliver omtalt forskellige steder, så får jeg også rigtig god respons fra jer læsere, som skriver til mig privat og fortæller om de gode oplevelser I har med bogen. Nogle fortæller om vægttab, reducering af diabetes medicin, større velvære og flere har skrevet og fortalt om hvordan hele familien er vilde med maden fra bogen, inkl. mænd og børn :-)

Det er bare så dejligt med den slags feedback, og det gør mig både glad og stolt, så tusind tak for alle de flotte ord jeg får med på vejen. Min bog om Low Carb udkom i december 2014, og kan stadig købes i mange boghandlere landet over eller her hos Saxo - Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

I bogen er bl.a et kapitel om sund morgenmad – og da morgenmad jo nok er mit favorit-måltid deler jeg derfor her min nemme opskrift på mandel- og kokosmælk. Derudover er jeg ret afhængig af nøddesmør, som er super nemt at lave selv – det kan også købes i de fleste helsekostbutikker, men det koster altså en halv bondegård, så jeg vil anbefale at lave det selv. Det kræver dog en rigtig stærk blender/minihakker/foodprocessor. Jeg vil kun anbefale at give sig i kast med dette projekt, hvis du har en kraftig maskine, som kan holde til at køre forholdsvis længe. Hvis du synes dit smør bliver for tykt, kan du tilsætte en smule neutral olie, fx kokosolie. Brug nødde- og kokossmør i smoothies, grød, på brød, som dip eller til pandekager og vafler…. eller spis det med en ske :-) Vil du have en kraftigere smag, så rist dine nødder i ovnen eller på en tør pande indtil de bliver gyldne.

Nut butter

Mandel-kanel-smør:
200 g mandler
1 tsk stødt kanel
evt. 1 spsk kokosolie

Kom mandlerne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes kanel, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Hasselnød-kakao-smør:
200 g hasselnødder
2 tsk kakaopulver
3 tsk kokossukker
evt. 1 spsk kokosolie

Kom hasselnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes kakao og kokossukker, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Kokos-vanilje-smør:
200 g kokosmel
1 tsk ren vaniljepulver

Kom kokosmel i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes vanilje, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Jordnød-havsalt-smør:
200 g usaltede jordnødder
1 tsk havsalt

Kom jordnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes havsalt, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Almond/coconut milk

Mandelmælk & kokosmælk:

Det er ret nemt at lave sin egen mælk ud af nødder, og ved at lave den selv, så ved du præcis hvad der er i. Når man køber mælk lavet på fx. nødder, ris eller soya er der ofte tilsat sukker, og så er det også ret dyrt.

Mandelmælk, ca. 8-10 dl
3,8 g kulhydrat pr. dl

250 g mandler
1 l vand

Mandlerne sættes i blød natten over. Næste dage hældes vandet fra, og mandlerne kommes i en blender med 1 l rent vand. Blend i et par minutter indtil det ligner hvidt mælk. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

TIP: Hvis du gerne vil have din mælk til at smage af lidt mere, så prøv at tilsætte en smule kanel, et par dadler eller en smule vaniljekorn.

Kokosmælk, ca. 5 dl
1,4 g kulhydrat pr. dl

3 dl alm. revet koksmel
6 dl kogende vand

Kom kokosmel og kogende vand i en blender og lad det stå i ca. 10 minutter. Blend herefter i et par minutter minutter indtil det ligner hvidt mælk. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv.
Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

Almond milk

The post Min Low Carb Kogebog appeared first on The Food Club.

Tarteletter med hvide asparges

$
0
0

tarteletter

Lige nu bugner det med asparges, både de hvide og grønne. For et par uger siden skrev jeg en artikel om de hvide asparges til Politiken, og delte bl.a min opskrift på tarteletter med hvide asparges – den skal I selvfølgelig ikke snydes for, så den kommer lige her.

hvide-asparges

Vi forbinder ofte asparges med retten “Tarteletter med høns i asparges”, som ofte har fået følgeskab af triste asparges fra glas. Tarteletter er for mange mennesker noget, der primært hører 80’erne til, men for mig er de lige aktuelle og hver bid frembringer nostalgiske minder. Det er en af de retter som, i min familie, er gået fra generation til generation, og som jeg har taget til mig i mit eget køkken. Jeg har aldrig haft mål eller set en reel opskrift på familie-tarteletten, men den er gået i arv fra min oldemor til mormor til mor og til sidst, mig. Tarteletter med høns i asparges har spillet, og spiller fortsat, en stor rolle i  min familie, og har altid fungeret som festmad; en forret vi ofte spiste hos min mormor og morfar, som selv havde høns til retten i baghaven.

Det specielle ved vores tarteletter er, at der tilsættes sukker og eddike til saucen, hvilket giver en meget aromatisk og dyb smag og det er præcis sådan, at tarteletter skal smage for mig. Jeg bruger lang tid på at smage retten til, for at den skal ramme min mormors autentiske smag. Min mormor pyntede dem altid med agurkeryttere og tomatbåde, men jeg vælger at pynte med friske, sprøde salater eller urter, og tilsætter friske hvide og grønne asparges, for at give retten lidt knas og bid. Tarteletter er for mig ægte mormormad, der absolut ikke må gå i glemmebogen, og netop derfor har jeg valgt at videregive mit arvestykke.

_IMG_3748

{ Deluxe tarteletter med hvide asparges }
4 personer

Du kan pynte dine tarteletter med fx. frisk dild eller karse – her har jeg brugt ærteskud, som passer rigtig godt til de søde asparges.

200 g grønne asparges
400 g hvide asparges
35 g smør
45 g hvedemel
ca. 4 dl suppe fra kyllingen/hønen
1 dl sødmælk
2-3 spsk æblecidereddike
6 tsk rørsukker
friskkværnet peber og salt
250 g kogt og pillet kylling/hønsekød

8 tarteletter

Knæk bunden af de grønne asparges og skær dem ud i små stykker. Skræl de hvide asparges og skær den nedereste del af. Skær dem ud i mindre stykker á ca. 0,5-1 cm

Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mel – rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe eller bouillion lidt ad gangen og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Hæld mælken i lidt ad gangen og når saucen har en god, tyk konsistens tilsættes de hvide asparges-stykker. Dernæst smages saucen til med eddike, sukker, salt og peber. Når saucen smager salt, syrligt og sødt tilsættes det kogte kyllingekød, og de friske grønne aspargesstykker. Det hele varmes godt igennem og øses op med rund hånd i lune tarteletter, og pyntes med urter.

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

The post Tarteletter med hvide asparges appeared first on The Food Club.

Cashew Cheesecake

$
0
0

RAW cake

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION!

Denne opskrift er en af mine absolutte favoritter – opskriften udviklede jeg til min bog “Low Carb fra The Food Club”, og den smager helt fantastisk godt (lige nu kan min bog købes med rabat på Saxo). Jeg har længe haft lyst til at lave kagen igen, så jeg kastede mig over den i går og det kom der en lille film ud af, som I kan se lige her:

cake with cashews

{ RAW cashew cheesecake med vanilje & jordbær }
6- 8 personer

Denne lækre “cheesecake” er lavet på nødder, hvilket betyder den er mælkefri og også glutenfri. Kagen er nem at lave, men husk at lægge cashewnødderne i blød dagen før. Du kan tilsættes forskellige smage til kage, fx. lakrids, citronskal, rå kakao, frysetørrede bær eller kakaonibs.

Creme:
3,5 dl usaltede cashewnødder – udblødte (lægges i blød i vand i ca. 12 timer)
5-6 tsk ris malt sirup, ahornsirup el. honning
1 dl kokosolie, smeltet
1/2 tsk ren vaniljepulver
1-2 spsk vand
saft fra ½ lime

Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder, mandler 
eller valnødder
6 bløde medjool dadler uden sten
3 spsk alm. revet kokosmel
2 spsk kokosolie, smeltet
et nip salt

Pynt:
200 g friske jordbær

Skyl de udblødte cashewnødder i rent vand. Kom dem i en foodprocessor eller kraftig blender sammen med sirup, kokosolie, vaniljekorn, vand og limesaft. Kør det hele godt sammen i ca. 3-4 minutter. Hvis massen er for tyk og tør, så tilsæt mere vand. Smag cremen til.

Kom nødderne til bunden i en foodprocessor og blend indtil de er grofthakkede. Tilsæt dadler (uden sten), kokosmel, kokosolie og salt, og blend igen indtil massen er samlet og en smule klistret. Fordel massen i en springform (18 cm), beklædt med film, og tryk det godt sammen i formen – brug evt. en ske til at trykke bunden godt sammen. Fordel fyldet over bunden og stil/opbevar kagen på frost – tag den ud ca. 30 minutter før den skal serveres. Inden servering pyntes kagen med friske jordbær eller andre typer af bær.

Cashew cake

Cheesecake

{ RAW Cashew Cheesecake with vanilla & strawberries }
serves 6-8

CASHEW CREAM:
3,5 dl raw cashews (soaked the night before)
5-6 tsp rice malt syrup, honey or maple syrup
1 dl coconut oil, melted
1/2 tsp pure vanilla
1-2 tbsp water
juice from 1/2 lime

CRUST:
150g walnuts, almonds or hazelnuts (or a mix)
6 medjool dates, pitted
3 tbsp shredded/desiccated coconut
2 tbsp coconut oil, melted
a pinch of salt

TOPPING:
200g strawberries (or other berries/fruit)

Rinse the soaked cashews in clean water. Put them in a food processor or strong blender with syrup, coconut oil, vanilla, water and lime juice. Blend it all well together for about 3-4 minutes. If the cream is too thick and dry, then add more water. Taste the cream.

Blend the nuts for the crust in a food processor until they are coarsely chopped. Add dates, coconut, coconut oil and salt and blend again until it is proper mixed and a bit sticky. Pour the mixture into a cake pan (18 cm), covered with plastic wrap and press it firmly into the cake pan – if necessary use a spoon. Spread the cream over the crust and put the cake in the freezer – take it out of the freezer about 30 minutes before serving. Top the cake with fresh strawberries before serving.

IMG_4407

cake-raw

*****************
HUSK: Du kan købe min seneste kogebog “Low Carb fra The Food Club” lige her. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

 

The post Cashew Cheesecake appeared first on The Food Club.

Sunde mandel-brownie kugler

$
0
0

Almond milk

For et par uger siden lavede jeg en portion mandelmælk, som efterlod en rimelig stor rest mandelpulp – en slags våd mandelmel, som sigtes fra selve mælken. Jeg bryder mig ikke om at smide noget ud, så derfor brugte jeg pulpen til en omgang mandel-brownie-kugler, som blev super LÆKRE. Har du ikke mandelpulp, så fortvivl ikke – erstat pulpen med ca. 75 g mandler. 

{ Mandel-brownie-kugler med citron }
ca. 14-16 stk. 

150 g mandelpulp eller ca. 75 g mandler
150 g medjool dadler, uden sten
25 g god kakaopulver
15 g kokosolie
skal fra 1 øko citron

Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele godt sammen. Rul massen til små kugler og opbevar dem på køl eller i fryseren.

Almond-pulp-brownie-balls

The post Sunde mandel-brownie kugler appeared first on The Food Club.


Farverigt festmåltid

$
0
0

middag

Forleden da jeg havde min søde veninde på besøg udviklede en kaffe/kage-aftale sig til aftensmad og jeg måtte hurtigt finde på noget lækkert og nemt aftensmad – valget faldt på en asiatisk-inspireret menu; marineret kylling med jordnøddesauce, sprød salat med ingefærdressing og ris med gurkemeje, kardemomme og limeblade – det tog ca. 30 minutter at lave og ca. 45 minutter at fotografere ;-) Maden smagte dog super godt selvom det blev en anelse koldt inden vi fik os sat til bords :-)

Salad

{ Sprød salat med ingefærdressing }
4 personer

2 gulerødder
1 agurk
1/2 broccoli
4 forårsløg
1/2 mango
1 bdt koriander
1 rød chili
3 spsk saltede peanuts

Dressing:
10 g ingefær, revet
1-2 spsk fiskesauce
saft fra 1 lime
1 tsk kokospalmesukker (eller brun farin)
2 spsk sesamolie

Skær alle grøntsagerne og mango ud i tynde strimler og tern, og kom det i en stor skål. Hak koriander og rød chili groft og vend det rundt med de øvrige ingredienser. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i salaten og top med finthakkede peanuts.

midddag-2

{ Kylling med jordnøddesauce }
4 personer

500 g kylllingfilet i strimler
2 – 3 spsk tamari (eller soja)
2 spsk olie
2 fed hvidløg, finthakket

Sauce:
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk kokosolie
4 spsk peanutbutter
ca. 1 dl vand
1-2 spsk tamari (eller soja)
saft fra 1 lime
1 tsk kokospalmesukker

Kom kyllingestrimlerne i en skål og vend det sammen med tamari, olie og hvidløg – lad kødet marinere min. 45 minutter og gerne til dagen efter. Steg kyllingen på en varm pande indtil det er gennemstegt. Kom strimlerne på et fad og drys med sesamfrø.

Svits løg og hvidløg i kokosolie i en lille gryde – tilsæt peanutbutter og vand, og rør det hele godt sammen. Lad saucen komme op at koge og tilsæt tamari, lime og sukker – vil du have en spicy sauce, så smag til med chili. Er saucen for tyk, så tilsæt mere vand. Når saucen er smagt til og har en passende konsistens hældes den i en skål og serveres med den stegte kylling, salat og evt. ris.

middag-3

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

The post Farverigt festmåltid appeared first on The Food Club.

Guide til Mallorca

$
0
0

m-0

Det føles allerede som uendelig lang tid siden jeg kom hjem fra Mallorca og jeg kunne sagtens tage en omgang mere på den smukke ø. Jeg har været på Mallorca én gang før og jeg er så heldig at have en mand, som kender øen ret godt, så jeg har min helt egen personlige guide. Hvis man har en idé om at Mallorca er lig med grisefest, fadøl og fulde turister, ja, så tager man helt fejl – for Mallorca er en fuldstændig fantastisk ø med smuk natur, flotte strande, lækker mad og et skønt klima. Jeg er helt forelsket i øen, og derfor har jeg samlet nogle af mine anbefalinger i bunden af indlægget, og skulle nogen af jer have nogle tips/steder/oplevelser at tilføje, så skriv dem endelig i kommentarfeltet. Vi tilbragte 14 dage på øen og boede ca. 20 minutter udenfor Palma og havde en bil alle dagene, hvilket jeg bestemt kan anbefale, da det ellers kan være besværligt at komme rundt. Vi lejede en bil igennem dette selskab, og det var både nemt, billigt og uden de sædvanlige “skjulte” udgifter. 

m-22

m-3

m-5

m-14

m-12

m-1

IS

m-21

m-11

mallorca

m-7

m-9

m-17

m-10

m-13

m-20

m-19

m-6

m-24

m-16

m-8

m-23

m-15

m-18

mallorca-1

Fibonacci: Bageri/kaffebar i Palma med et stort udvalg af kager, brød og sandwich. Butikken findes flere steder i Palma og er et fint pit-stop til kaffe eller frokost.

Canatoneta: Dette sted var feriens højdepunkt på madfronten. Canatoneta ligger lidt nord for Inca og jeg vil anbefale at have en bil for at komme dertil. Restauranten ligger i en lille, bitte by et sted hvor man ikke forventer at finde en restaurant. Stedet ejes af to søstre, og maden er lavet af lokale, økologiske råvarer, som dyrkes i familiens haver og de har skøn naturvin, som også produceres på øen. Der skal bookes bord på forhånd og man skal være opmærksom på, at de kun har en 6-retters menu, som alle får.

Duke: Lille restaurant i Palma med god, frisk mad (asiatisk inspireret) og en skøn stemning – jeg fik feriens bedste måltid her;  en RAW salat med sprød and og peanuts. Det kan være en god idé at booke bord.

Wasabi: Måske er det ikke sushi, som man spiser allermest af på Mallorca, men skulle lysten melde sig, kan jeg bestemt anbefale dette sted.

OMBU: Stedet er måske en smule turistet (ligger tæt ved katedralen), men vi fik stadig nogle rigtig gode tapas her og rigtig god betjening. Prøv deres sprøde skinke :-)

La Molienda: Skøn kaffebar i Palma med øens bedste kaffe :-) De serverer også morgenmad, frokost  og kager.

Ziva: RAW cafe med juice, kaffe, kager, salater, snacks og andre sunde lækkerier. Du kan både tage maden med, eller spise den i den lille café.

Patron Lunares: Hipt sted med gode drinks og mexi-inspireret mad – restauranten er placeret i et rigtig hyggeligt område, hvor der er masser af barer, små butikker og restauranter.

Tast: Travl tapasbar i Palma – det kan være en god idé at reservere plads, og ellers har de pladser i baren, som hurtigt bliver udskiftet. De har både en tag-selv-system, men også mulighed for at bestille tapas fra deres traditionelle menukort.

Bar Flexas: Jeg nåede aldrig at spise tapas på Bar Flexas, men jeg har fået stedet anbefalet – jeg gik forbi baren og det så utrolig hyggeligt ud, så det er på listen til næste gang.

Loveeat: Hvis du er til helsekostbutikker, som mig, så kan du finde masser af gode sager i denne lille butik – friske råvarer, energibarer, kokosolie, mandelmælk og meget andet.

Flor de Sal d’Estrenc: Hvis du kommer på disse kanter (sydøst), så slå et smut forbi denne saltfabrik, som også har en skøn, lille butik, hvor man kan købe olie, salt, krydderier m.m – man kan også nyde en god kop kaffe og en kage i deres hyggelige gårdhave.

Som jeg tidligere skrev, så kan jeg virkelig anbefale at leje en bil på Mallorca for faktisk er øen rig på både smukke laguner og bjerge, som er relevativt nemme at komme til. Hele vestkysten er bjergrig og her findes nogle smukke, små byer som fx. Deia, Sóller og Valldemossa, samt en masse smukke udsigtspunkter. Fra Port de Sóller kan man tage en sejltur op ad vestkysten mod Sa Calobra/Torrent de Pareis, som er et smukt område i bunden af øens største kløft. Det kan i øvrigt anbefales at køre til Sa Calobra, da vejen dertil ned ad bjerget er en af Europas flotteste strækninger. Længere mod nord byder turen til Cap Formentor på nogle fantastiske udsigter.

Hvis du bor i nærheden af Palma kan det anbefales at køre en tur forbi Roxy beachbar i Portals Nous, hvor man kan nyde en drink eller frokost i den lille bar lige ud til vandet. Længere sydpå finder du en smuk strand ved Portals Vells – en lille strand i en idyllisk lagune.

Nogle af de smukkeste strande på øen findes på østkysten, specielt er jeg vild med Caló des Moro. Herfra ligger de smukke strande på en snor op ad kysten.

The post Guide til Mallorca appeared first on The Food Club.

1. th

$
0
0

1.-th(Billede lånt af 1. th)

I fredags var jeg så heldig at have fået en invitation til middag på 1. th – et sted som jeg i flere år har drømt om at besøge. Jeg har længe været stor fan af METTE MARTINUSSEN og hendes arbejde, og sidste år fik jeg lov til at opleve hende hele to gange ved forskellige madevents. Hvis du ikke kender Mette Martinussen, så kan jeg bedst beskrive hende som en fortæller, kok og poet, som på forunderlig vis kan kombinere mad, musik, teater, mystisk og fortælling – en kombination som er fuldstændig forrygende, og som Mette behersker til perfektion. Mette har tidligere haft Madeleines madteater, men er nu tilbage på 1. th, hvor man kan opleve den magiske madfortælling “DRØMMERNE”. 1. th er som navnet antyder en almindelig lejlighed placeret i det indre København forvandlet til en restaurant, hvor alt kan ske. 

Forestillingen er en gastronomisk fortælling om roller og identitet inspireret af Karen Blixen og netop det tog jeg del i i fredags. Jeg har lyst til at fortælle jer alt om aftenen, men jeg vælger at lade være, for det skal simpelthen opleves. Jeg deler i stedet et par billeder af maden, som var fuldstændig fantastisk og opdelt i ca. 13 små retter med skøn vin – resten synes jeg I selv skal opleve på 1. th, men jeg kan afsløre så meget at det også involverer Lars Mikkelsen’s stemme, en halvnøgen dame, et badekar, små blæksprutter, stærke drikke i mørke glas, røg og masser af musik – I kan nok høre, at det et sansebombardement, som jeg vil anbefale ikke at gå glip af.

” Denne rejse i nat, det er én af dine drømme. Du lader skæbnens bølger vaske dig til den ene kyst eller den anden, og så åbner du i morgen øjnene for at se, hvor du er.”

IMG_4749

IMG_4769

IMG_4791

IMG_4817

The post 1. th appeared first on The Food Club.

Sankt Hans kage

$
0
0

sugarfree-cake

Ja, det er ikke helt til at forstå, at vi allerede er i slutningen af juni og Sankt Hans er i morgen – her hos mig ligner det allermest efterår udenfor, men inde i mit køkken har jeg netop lavet en dejlig sommerkage, som passende kan serveres som dessert til Sankt Hans.

Denne kage har jeg efterhånden lavet i et utal af varianter, og det er min absolut favoritkage. Kagen er lavet uden hvidt, tilsat sukker og den er både gluten- og mælkefri, men smager fuldstændig fantastisk!

Denne gang er kagen taget til nye, festlige højder og lavet i tre lag med kokoscreme og søde, danske jordbær imellem lagene. Jeg har brugt disse smarte forme fra Copenhagencakeshop, men har du kun en almindelig springform, så kan det også sagtens fungere.

summercake-1

{ Sankt Hans chokoladekage }
6-8 personer

10 bløde, friske dadler uden sten
1 stor, moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Pynt:
Kokosflødeskum af 2 dåser kokosmælk
Friske jordbær

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Fordel dejen i tre runde, smurte forme, 15 cm og bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter – de må ikke få for meget, så tjek undervejs. Når bundene er kølet helt af kommes der kokosflødeskum og jordbær mellem dem.

Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt fx en smule vaniljekorn. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum.

midsummer-cake

summercake-2

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

The post Sankt Hans kage appeared first on The Food Club.

Fermentering hos Aarstiderne

$
0
0

veggies

I disse dage ser min arbejdsplads lidt flottere og grønnere ud, for jeg er i gang med nogle forskellige projekter i samarbejde med Aarstiderne. Hele sidste uge havde jeg fornøjelsen af at fotografere en masse smukke, fermenterede lækkerier. Jeg er stadig ikke ekspert i at fermentere, men jeg er så småt ved at lære nogle grundlæggende principper, og det har du nu også muligheden for.

Aarstiderne vil introducere dig til fermenteringens univers! Vi dykker ned i hvad fermentering kan, hvad historien om fermentering er, og hvorfor det ikke er kendt i Danmark. Intet mindre end en Masterclass light!

Der vil være en times oplæg, hvor vi kommer rundt i alle hjørnerne af fermentering. Vi taler om Kimchi, Kraut (surkål), Kvass og Kombucha. Bagefter vil der være en workshop, hvor alle får lavet en kimchi eller en kraut. I får smagt på håndværket, får udleveret opskrifter og vejledning, så I kan gentage kunsten derhjemme.

Shane Peterson fra farmhouseculture og Søren Ejlersen er mændene, som tager jer gennem en lærerig aften. Det vil foregå på engelsk – og måske lidt dansk (Søren kan dansk). Shane er søn af stifteren af Farmhouseculture og har i årevis arbejdet med innovation i fermentering. Han kender hver en krog af processen.

Efter workshop vil vi servere et dejligt måltid mad, tilberedt af Aarstidernes køkkenchef i vores
smukke sydlænge på Krogerup Avlsgård.

Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig lige her.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i workshoppen, så fortvivl ikke, for Aarstiderne sender nemlig LIVE på madbio den første time (kl. 17-18) – så kig endelig med her.

hotdogs

fermentation

The post Fermentering hos Aarstiderne appeared first on The Food Club.

Viewing all 354 articles
Browse latest View live